Kastamonu’da devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti - Karabük Haber Postası
kastamonuda devrilen traktorun surucusu hayatini kaybetti T1yiDGku
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Kasım, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde ormanlık alanda devrilen traktörün altında kalan şoför hayatını kaybetti.

Kaza, İhsangazi ilçesine bağlı Akkaya köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, odun nakliyesi için ormana giden Mehmet Ayrancıoğlu’nun kullandığı traktör şimdi belirlenemeyen bir sebeple devrildi. Devrilen traktörün altında kalan Ayrancıoğlu, olay yerinde ömrünü yitirdi.

İhbar üzerine bölgeye sıhhat ve jandarma takımları sevk edildi. Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemesinin akabinde Ayrancıoğlu’nun cenazesi, otopsisi yapılmak üzere İhsangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyede ilk ucan sinema vatandaslarin ayagini yerden kesti e2FEjIjh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’de ilk: Uçan sinema vatandaşların ayağını yerden kesti

Samsun Büyükşehir Belediyesince Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Flying Theater projesi “Astorya” (uçan sinema), vatandaşların seyir zevkini tavana çıkartıyor. İlk günden beri yoğun ilgi gören sinema, vatandaşların ayağını yerden kesiyor.

Kente yeni sosyal alanlar kazandırmak, gençlerin, çocukların ve ailelerin sosyal hayatına renk katmak ve etkinlik alanlarını artırmak adına çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olarak Flying Theater projesi “Astorya”yı Samsun’a kazandırdı. Tamamı yerli mühendislik imkânlarıyla DOF Robotics firması tarafından geliştirilen projeyi şehre kazandıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı şehirlerinde kullanılan uçuş simülasyonu konseptini Astorya ile Samsun’a taşıyor.

İlkadım ilçesindeki Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi bünyesinde kurulan Astorya’da kullanılan yüksek çözünürlüklü kubbe ekran ve hareketli platform sisteminin yanı sıra rüzgâr, koku ve su buharı gibi çoklu duyusal efektlerle de ziyaretçiler, kendilerini gökyüzünde süzülen bir yolculuğun içinde hissediyor. Sinemayı aşan gerçek bir uçuş deneyimini vatandaşlara yaşatan Astorya’da şu anda 2 salonda aynı anda 3 film gösteriliyor. Her gün açık olan Astorya’da 20 dakikada bir grup olmak üzere 6 dakika uzunluğundaki Uzay Savaşları, Kurtuluş 1919 ve 80 Günde Devri Âlem filmleri gösteriliyor. Filmler 1 saatte bir değişiyor. İnternetten ve fiziki olarak bilet alınabilen Astorya’da 27 Mart’tan itibaren gösterimler ’kapalı gişe’ ve ilgi yoğun. İnternette son 3 güne kadar rezervasyonların dolu olduğu belirtiliyor.

“Astorya’nın açıldığını duyunca hemen geldim”

İlk kez uçan sinema deneyimi yaşayan Edanur Özdemir, “İyi bir aktivite oldu. Daha önce de başka bir yerde denemiştim. Ben 80 Günde Devri Âlem’i izledim. Merkez, bütün olarak çok güzel olmuş. Sinemaya girene kadar resim sergisini gördük ve bilgiler edindik. Bu merkezin eski hâline gelmemiştim. O zaman ilgimi çekmemişti. Astorya yeni açıldı, yoğun ilgi var. Ben de açıldığını duyunca arkadaşlarımla birlikte hemen gelmek istedim. Daha önce hiç bu sinemayı deneyimlemeyen kişilerin gelmesini tavsiye ederim. Çok güzel bir duygu” dedi.

Uçan sinema deneyimini ilk kez yaşayan diğer vatandaşlar da Astorya’nın daha önce gittikleri hiçbir sinemaya benzemediğini, birçok çeşitli simülasyon ile gerçekten uçuyormuş hissine kapıldıklarını ve herkesin en az bir kere bu deneyimi yaşaması gerektiğini söylediler.

Astorya’da bir seans ücreti yetişkinlerde 400 TL, öğrencilerde ise 300 TL olarak fiyatlandırılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin