karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da 151 yıllık gelenek yaşatıldı: Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Kastamonu (İHA) – Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 151 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen Hıdırellez geleneği bu yıl da yaşatıldı.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Erik köyünde, 151 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen Hıdırellez geleneği, bu yıl da dualarla ve coşkulu bir iştirakle kutlandı. Baharın gelişini simgeleyen bu özel günde, köy halkı yağmur duası ederek bereketli bir yıl temennisinde bulundu.
Etkinliğe katılan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Kastamonu Milletvekilimiz Serap Ekmekci ve İlçe Liderimiz Hüseyin Erol ile birlikte Erik köyümüzde, Hıdırellez mevlidine katıldık. Baharın gelişi, tabiatın uyanışı ve rahmetin simgesi olan bu özel günde, geçmişlerimiz için dualar ettik, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Rabbim yapılan duaları kabul eylesin. Bu hoş geleneği yaşatan ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Etkinliğe katılan Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı ise vatandaşlarla yakından ilgilendi. Klâsik kutlamalarda vatandaşları yalnız bırakmayan Lider Yamalı, "Kültürümüzü yaşatmak ve kıymetlerimize sahip çıkmak bizlerin en temel sorumluluğudur. Erik Köyü’nde 151 yıldır sürdürülen bu gelenek yalnızca bir merasim değil, birebir vakitte birliğimizin ve kardeşliğimizin sembolüdür. Her vakit köylülerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Program boyunca iştirakçilere çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Köy Muhtarı Şaban Yamalı, aktifliğin dayanışma ruhu içinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kutlamalara Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekçi, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın yanı sıra etraf ilçe ve köylerden yüzlerce vatandaş da iştirak sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin