blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak protokol

Kastamonu Üniversitesi ile Jeomorfoloji Derneği ortasında imzalanan protokol ile önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin jeomorfoloji ve coğrafya alanındaki bilgi, marifet ve yeterlilikleri geliştirilecek.
Kastamonu Üniversitesi ile Jeomorfoloji Derneği ortasında akademik ve bilimsel işbirliğini geliştirmek maksadıyla bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin jeomorfoloji ve coğrafya alanındaki bilgi, marifet ve yeterliliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Protokol kapsamında eğitim programları, saha çalışmaları, araştırma projeleri, bilimsel yayınlar, kongre, sempozyum, konferans, çalıştay ve panellerin yanı sıra yaz okulu ve bilim kampları üzere etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor.
Öte yandan, taraflar, fikri ve sınai haklara hürmet çerçevesinde bilimsel kitap, eğitim görüntüleri ve çeşitli malzemeler hazırlayabilecek. Ortak yürütülecek tüm faaliyetlerde planlama ve uyumun birlikte yapılacağı söz edildi.
Protokol, Kastamonu Üniversitesi ismine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı ve Jeomorfoloji Derneği adına Yönetim Kurulu Lideri Prof. Dr. Hüseyin Turoğlu tarafından imzalandı. Protokol merasiminde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Kısım Lideri Prof. Dr. Ekrem Mutlu da yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
07 Şubat, 2026 15:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan TOGÜ Rektörü Yılmaz’a ziyaret

Karabük Üniversitesi(KBÜ) ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi(TOGÜ) arasında akademik ve kurumsal iş birliği imkânları ele alındı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ı ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye TOGÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri ve Prof. Dr. Rasim Koçyiğit ile Genel Sekreter Prof. Dr. Muhittin Demiray da katıldı.
Görüşmede iki üniversite arasında akademik, bilimsel ve kurumsal iş birliği imkanları değerlendirildi. Ortak projeler ve bilimsel üretkenliğin artırılmasına yönelik konular ele alındı.
Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Kırışık ayrıca, 10-11 Mayıs 2026’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde düzenlenecek Sosyalfest’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesi ve kitap takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin