BOLU (İHA) – Bolu’da Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını yitirdiği yangın faciasına ait, uzman raporunun tamamlanmasının akabinde Bolu Vilayet Özel Yönetimi Ruhsat ve Kontrol Müdürü gözaltına alındı.
Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak gecesi çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmiş, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında da 31 kişi gözaltına alınmıştı. Ortalarında otelin sahibi Halit Ergül, genel müdürü Emir Aras, itfaiyeden sorumlu Bolu Belediye Lider Yardımcısı Sedat Gülener, Vilayet Özel Yönetim Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdür vekili Kenan Coşkun’un da bulunduğu 22 kuşkulu tutuklanmıştı.
Yangın faciasında uzman heyeti raporu tamamlanarak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi. Raporda Bolu Belediyesi ve Bolu Vilayet Özel Yönetimi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 1. derece tesirli olduğu tespit edildi. Yaşanan gelişmelerin akabinde Bolu Vilayet Özel Yönetimi Ruhsat ve Kontrol Müdürü Yeliz E. gözaltına alındı.


Kartalkaya’daki otel yangını davasında bir gözaltı daha: Özel İdare Ruhsat Müdürü gözaltına alındı
Kastamonu’da ’pat-pat’ kazası: 5 yaralı
Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde ’pat-pat’ olarak tabir edilen tarım aracının devrilmesi neticesinde 5 kişi yaralandı.
Kaza, Doğanyurt ilçesi Gözalan Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul’dan köye gelen S.K. (35), E.K. (17), O.B. (18), H.S. (39) ve B.S. (43) gezmek için ’pat-pat’ olarak tabir edilen tarım aracına bindi. Seyir halindeki patpat aracının devrilmesi neticesinde 5 kişi yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Doğanyurt İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan E.K. ile A.B. daha sonra Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

