blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karnavaldan dönen vatandaşları taşıyan otobüs yan yattı: 23 yaralı

Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’na katıldıktan sonra Samsun’a dönmek isteyen vatandaşları taşıyan otobüsün, Çorum’da şarampolde yan yatması sonucunda meydana gelen kazada 15 kişi yaralandı.
Kaza, Çorum’un Alaca ilçesi Çorum-Alaca Karayolu Elicek Deresi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Çorum istikametinde seyir halinde olan İsa T. yönetimindeki 28 Al 323 plakalı, Loresima Turizm firmasına ilişkin Mercedes marka yolcu otobüsü, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yoldan çıkarak şarampolde yan yattı. 52 yolcu ve 3 çalışanın bulunduğu otobüste şoför ile 23 kişi yaralandı.
Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat, jandarma ve Alaca Belediyesi itfaiye takımları sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye takımları tarafından yaralılar otobüsün camından çıkartıldı. Sıhhat grupları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, etraf hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Kazadan yaralanmadan kurtulan vatandaşlar ise Alaca Belediyesi’ne ilişkin araçla Çorum Kentler Ortası Otobüs Terminali’ne götürüldü.
Jandarma grupları kazayla ilgili inceleme başlatırken, otobüste bulunan vatandaşların, düzenlenen çeşitle Adana’da gerçekleştirilen Adana Çiçeği Karnavalı’na katıldıktan sonra Samsun’a dönerken kazanın yaşandığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ağustos, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da ‘kuğu’ emojisiyle doktorların rüşvet iddiasında yeni gelişme

Bolu’da, 2 devlet hastanesinde 4 hekimin hastalara uygulanan Hyalüronik Asit ve PRP süreçlerinden haksız yarar elde etmelerine yönelik olarak yürütülen soruşturmada Bolu Valiliği’nden ismi geçen tabiplerin "soruşturulmasına müsaade verilmemesi" kararı çıktı. Savcılığın karara itiraz etmesinin akabinde Ankara Bölge Yönetim Mahkemesi 3. Dava Dairesi kararın kaldırılmasına hükmetti.
Edinilen bilgiye nazaran, 2024 yılının haziran ayında Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde misyonlu ortopedi hekimlerinin ilaç şirketinin piyasaya sürdüğü ilaçları hastaların reçetelerine yazdıkları ve her bir ilaç için mümessilden ilaç parasının yarısını aldıkları sav edildi.

Her bir kupür için bir kuğu emojisi
Doktorların hastaların reçetelerine yazdıkları ilaçların kupürlerini toplayarak ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla attıkları, kimi hekimlerin her bir kupür için kuğu emojisi gönderdikleri ortaya çıktı. Bolu’da ilaç mümessili olarak çalışan T.Ş., ilaç paralarının yarısını aldıkları savıyla tabipler hakkında 5 Haziran tarihinde Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) şikayette bulundu.

4 doktor hakkında soruşturma
Sağlık Bakanlığı da T.Ş.’nin şikayetini Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’ne sevk etmesinin akabinde İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vazifeli ortopedi hekimi U.G. ile İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde misyonlu ortopedi tabipleri H.K., R.Ö. ve M.T. hakkında soruşturma başlatıldı. Bolu Valiliği tarafından soruşturmanın daha ayrıntılı incelenmesi için Sıhhat Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulundu.

Valilik soruşturmaya müsaade vermedi
Soruşturmayla ilgili olarak Bolu Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü’nün, "Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından finansmanı fiyatlı olarak uygulanan PRP ve hyalüronik asit tedavilerinde hastane dışından ilaç aldırdığı, hastaları yönlendirmeleri karşılığında maddi menfaat sağlandığı ve kamu ziyanına neden olduğu" argümanlarıyla ilgili karar verildi. Verilen kararda, "30 adet talep edildiği ve stoklara girişinin yapıldığı, bu süreçte ortopedi ve travmatoloji servisi tarafınca tıbbi sarf ünitesine rastgele bir talep yapılmadığı, eserin hareket görmemesi ve miat yaklaşması sebebi ile 2023 yılında Bolu Eğitim ve Araştırma Hastanesine çıkışının yapıldığı, kelam konusu kitlerin zayi olmadığı bu sebeple kamu ziyanı oluşmadığı, kelam konusu aksiyonun sadece disiplin kararları kapsamında kıymetlendirilebileceği ve Türk Ceza Kanunu kapsamında bir cürüm kuşkusu bulunmadığı anlaşıldığından, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde misyonlu Uzman Tabipler H.K., R.Ö. ve M.T. ile Bolu İzzet Baysal Fizik ve Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde misyonlu Fizik Tedavi Uzmanı Dr. U.G. hakkında soruşturma müsaadesi verilmemesine" denildi.

Savcı itiraz etti
Bolu Valiliği’nin soruşma müsaadesi verilmemesi kararına Bolu Cumhuriyet Savcısı Ankara Bölge Yönetim Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi’ne itiraz etti. Yapılan itirazı kıymetlendiren Ankara Bölge Yönetim Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi itirazı oy birliğiyle kabul etti. İtirazın kabul edilmesiyle ilgili kararda şu sözler yer aldı: "Dosyadaki bilgi ve dokümanların incelenmesinden, ilgililer hakkındaki argümanların sıhhat mesleğinin icrası kapsamında yapılan muayene, teşhis ve tedaviye ait tıbbi süreç ve uygulamalar kapsamında bulunduğu sonucuna varılmakla üstte aktarılan yasal düzenleme uyarınca soruşturma izni konusunda Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Mesleki Sorumluluk Kurulu’nun yetkili olduğu sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle, itirazın kabulü ile kelam konusu kararın kaldırılmasına, soruşturma hakkında müsaade verilen yetkili Mesleksel Sorumluluk Kurulu’na gönderilmesine yönelik gerekli süreçler yapılmak üzere evrakın mahalline iadesine oy birliğiyle kesin olarak karar verildi."

Bizi sosyal medyadan takip edin