blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ekim, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’ün gençleri Karadeniz bölgesi’nde zirvede: Türkiye finallerine katılacaklar

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Trabzon’da düzenlenen 10. Gençler Ortası Kültür ve Sanat Müsabakaları kapsamında Karadeniz Bölge Finalleri’nde Karabük grubu birincilik elde ederek büyük bir muvaffakiyete imza attı.
Sena Hoşkar, Elif Bayram ve Pusat Kocabayır’dan oluşan Karabük grubu, müsabakada sergiledikleri üstün performansla birinciliğe ulaşarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Karadeniz Bölgesi’nden, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Karabük, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat ve Zonguldak vilayetlerinden toplam 250 yarışmacı gençlerin bilgi, kültür ve genel yetkinlik alanlarındaki bilgilerini ortaya koyduğu yarış büyük çekişmeye sahne oldu. Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan takım, bilgi seviyeleri ve kadro çalışmasıyla öne çıkarak müsabakayı muvaffakiyetle tamamladı.
Yarışma sonunda elde ettikleri birincilikle hem Karabük’ü hem de okullarını gururla temsil eden öğrenciler, Türkiye finalinde Karadeniz Bölgesi’ni temsil edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
31 Ocak, 2026 15:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’ün Sanayi ve Yatırım Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara, Karabük ve Kocaeli il temsilcilerinin katılımıyla 29–30 Ocak 2026 tarihlerinde Ankara’da bir dizi resmi temas gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında Karabük’ün sanayi, ticaret ve yatırım potansiyelinin geliştirilmesine yönelik önemli görüşmeler yapıldı.

Programın ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. KASİD heyeti, Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ve Cevdet Akay ile bir araya geldi. Görüşmede KASİD’in yeni yönetim kurulu tanıtılırken, derneğin vizyon ve misyonu hakkında bilgi verildi. Karabük’te mevcut ve planlanan yatırımların hızlandırılması, teşvik kapsamının genişletilmesi, sektörel çeşitliliğin artırılması ve Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) başta olmak üzere sanayi yatırımlarına yönelik destek mekanizmaları ele alındı.

Yaklaşık iki saat süren toplantı sonucunda, bölgenin sektörel çeşitlilik açısından teşvik sistemine entegrasyonunu güçlendirecek kapsamlı bir raporun KASİD tarafından hazırlanması konusunda mutabakata varıldı. Ayrıca İstanbul merkezli güçlü bir dernekleşme yapısının Karabük sanayisi ve ticareti açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekilerek bu alanda milletvekillerinden destek talep edildi.

Ankara temasları kapsamında KASİD heyeti, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı da makamında ziyaret etti. Görüşmede Ticaret Bakanlığı’nın mevcut destekleri, KASİD ile Bakanlık arasında yürütülebilecek planlı çalışmalar ile ithalat ve ihracatın geliştirilmesine yönelik iş birliği imkânları değerlendirildi.

Heyet ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ile bir araya geldi. Bölgesel teşvikler ve sektörel çeşitlilik başlıklarında yapılan görüşmede, KASİD üyesi sanayici ve iş insanlarının bilgi, birikim ve tecrübelerinin Karabük’e aktarılmasına yönelik geliştirilebilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretler çerçevesinde Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel de ziyaret edildi. Görüşmede, İstanbul’daki dernek yapılanmaları, sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket edebilme kabiliyeti ve kurumsal iş birlikleri ele alındı.

Programın son bölümünde KASİD heyeti, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etti.

KASİD, Ankara temasları süresince kendilerini kabul eden Milletvekillerine, Bakan yardımcılarına ve Karabüklüler Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin