blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te ilk kez perkütan stabilizasyon ameliyatı yapıldı

Karabük’te birinci kere perkütan stabilizasyon ameliyatı bir hasta üzerinde muvaffakiyetle gerçekleştirildi.
41 yaşındaki erkek hasta omurga kırığı nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji Kliniği’nde Beyin ve Hudut Cerrahisi Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın’a başvurdu.
Hastanede tedavi altına alınan hasta, Apaydın ve grubu tarafından birinci kere minimal invaziv metotla ameliyat yapıldı.
Omurgaya küçük kesilerden girilerek vidalar ve çubuklar yerleştirilen perkütan stabilizasyon ameliyatı sayesinde ameliyat müddeti kısalıp kan kaybı azalırken, hastalar daha kısa müddette mobilize edilerek taburcu ediliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Beyin ve Hudut Cerrahisi Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın çağdaş cerrahi tekniklerin Karabük’te uygulanmasının hasta güvenliği ve bölge sıhhat hizmetleri açısından büyük ehemmiyet taşıdığını belirtti.
Hastanın operasyon sonrası durumunun yeterli olduğu ve kısa müddette taburcu edildiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trafik magandalarını polis tek tek tespit etti

Bolu’da D-100 kara yolunda motosikletleriyle akrobatik hareketler yaparak kilometrelerce yol kat eden 2 şoför, polis takımlarınca tespit edildi.
Bolu’da geçtiğimiz gün gece saatlerinde D-100 kara yolunda seyreden iki motosiklet şoförü, hem kendi hayatlarını hem de trafikteki başka şoförleri tehlikeye soktu. Plakasız motosikletleriyle yol alan gençler, vakit zaman yan yana gelerek tehlikeli hareketler yaptı. Motosikletlerin üzerine yatarak süratle ilerleyen şoförler, kilometrelerce bu biçimde yol aldı. O anlar yoldan geçen bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Ehliyetsiz şoföre 33 bin lira ceza
Görüntülerin toplumsal medyada yayılması üzerine polis takımları çalışma başlattı. Yapılan incelemede şoförlerden E.Ç.’ye ehliyetsiz araç kullanmak, abart egzoz, akrobatik sürüş ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek cürümlerinden 33 bin 120 lira ceza kesildi. Motosikleti trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Diğer şoförün A.E.Ö. olduğu belirlendi. Polis grupları tarafından hakkında süreç yapılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.