Karabük Postası tarafından
03 Mart, 2017 15:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Deprem Haftası Etkinlikleri Başladı

Karabük’te İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında afetlerde kullanılan malzemelerin tanıtımı için çadır kuruldu. Kemal Güneş caddesi üzerinde kurulan çadırda AFAD ekipleri tarafından kullanılan malzemelerin tanıtımı yapıldı. Karabük AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay deprem gibi afetlerin her zaman olma riskini göz önünde bulundurarak çalıştıklarını belirterek, Karabük'ün de birinci derece deprem bölgesi olduğunu ve vatandaşların bunun bilincinde olmasının önem arz ettiğini söyledi. Erbay, “Karabük’te 1 Şubat 1944 yılında Gerede üstlü 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem meydana geldikten sonra Karabük’te 5.3 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Onun dışında Karabük sadece Gerede’de meydana gelen depremde değil Körfez depreminde de etkilendi. Deprem dediğimizde merkez odaklı bir deprem düşünmeyin. Ben Karabük merkezli bir deprem düşünmüyorum. Karabük merkez odaklı bizim Karabük fayımız var ama Karabük fayımız fazla deprem üreten bir fay değil. Karabük’ü etkileyecek olan fay, Gerede’de Kuzey Anadolu fayı. Kuzey Anadolu fayı bizim ilimiz sınırları içerisinde olan İsmet Paşa’dan geçiyor. Yani İsmet Paşa’da tekrar olabilecek bir deprem veya Çankırı’da olabilecek bir deprem Karabük’ü etkiler. Bu bakımdan Karabük’te tehlike var. Karabük’te yakın zamanda bir deprem olma olasılığı yüzde 64 ama Çankırı ve Tosya’da olan bir depremden de biz etkileneceğiz. Her zaman diyorum, deprem bir tehlikedir ve her zaman olma olasılığı vardır. Türkiye zaten tektonik olarak çok aktif bir bölge. Depreme karşı en önemli aşama zarar azaltma çalışmalarıdır. Binalarımızı sağlam yaparsak, deprem afetine karşı tedbirimizi alırsak, neden bir deprem olduğu zaman korkalım? Sadece deprem değil heyelanda büyük bir afet sorunu ve Karabük en çok heyelandan etkileniyor. Bunlar için her zaman tedbirimizi alacağız, savunmamızı güçlendireceğiz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Şubat, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’da biyogaz tesisinde zehirlenerek ölen 3 işçi son yolculuklarına uğurlandı

Amasya’nın Suluova ilçesinde biyogaz tesisinde gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 3 işçi son yolculuklarına uğurlandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında tesiste görevli 9 kişinin jandarma ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.
Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren özel bir biyogaz tesisinde dün bakım ve temizlik için fermantasyon çukuruna inen 3 işçi, gazdan etkilenerek zehirlendi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve acil sağlık ekipleri sevk edildi. Suluova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan işçiler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cemal Temiz (54), Mücahit Sarıdaş (32) ve Hakan Küçük (48), Suluova Şeker Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından yan yana son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine katılan Amasya Vali Yardımcısı Yüksel İnal ve diğer yetkililer, işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

"Birbirlerinden hiç ayrılmazlardı, kaderleri de aynı oldu"
Elektrik ve bakım onarım sorumlusu işçilerden Cemal Temiz ile Hakan Küçük’ün çok iyi arkadaş olduklarını belirten dostları Orhan Gültekin, "Birbirlerinden hiç ayrılmazlardı. Suudi Arabistan’a birlikte çalışmaya gitmişlerdi. Kaderleri de aynı oldu" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin