Tarım ve Orman Bakanlığın 2017’de başlattığı “Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması Projesi” kapsamında çalışmalar Karabük’te devam ediyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez, ilçe ve köylerde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen, literatür ve saha çalışmaları devam ediyor. Ekipler botanik, farmasötik botanik, sosyal bilimler, zooloji ve mikrobiyoloji alanlarındaki bilgileri tek tek kayıt altına alınıyor. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde halkın doğal biyolojik kaynaklardan faydalanarak geliştirdiği ilaç, maya, boya gibi geleneksel ürünlere ilişkin bilgilerin derlenmesi ve ulusal geleneksel bilgi veri sistemi oluşturulması hedefleniyor.


137
Karabük’te Biyolojik Çeşitlilik kayıt altına alınıyor
236
Yanlış okula giden adayı jandarma sınava yetiştirdi
Samsun’un Havza ilçesinde sınav merkezini karıştıran üniversite adayı, jandarma ekiplerinin yardımıyla sınava yetişti.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün saat 10.15’te başladı. Samsun’un Havza ilçesinde sınava gireceği okulu karıştıran bir aday, İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından sınava zamanında yetiştirildi. Jandarma ekipleri, öğrenciyi resmi araçla alarak sınava gireceği okula götürdü.


