Karabük Postası tarafından
23 Şubat, 2016 15:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te 4 Bin 494 Daireye Yapı Ruhsatı Verildi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2015 yılında Karabük’te 4 Bin 494 daireye yapı ruhsatı verildi. TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü 2015 yılı Ocak-Aralık Yapı İzin istatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre 2015 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Karabük’te 4 Bin 494 olarak açıklandı. 2015 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Zonguldak’ta 2 bin 702, Bartın’da ise 2 bin 859 olarak açıklandı. 2015 yılında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı %12,3, yüzölçümü %16,4, değeri %11,4, daire sayısı %15,5 oranında azaldı. Yapı ruhsatı verilen binaların 2015 yılı Ocak-Aralık ayları toplamında; Yapıların toplam yüzölçümü 184,1 milyon m2 iken; bunun 100,4 milyon m2’si konut, 48,8 milyon m2’si konut dışı ve 34,9 milyon m2’si ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. Kullanma amacına göre 131,3 milyon m2 ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 13,1 milyon m2 ile kamu eğlence, eğitim, hastane veya bakım kuruluşları binaları izledi. Yapı sahipliğine göre, özel sektör 154,3 milyon m2 ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 26,4 milyon m2 ile devlet sektörü ve 3,3 milyon m2 ile yapı kooperatifleri izledi. Daire sayısına göre ise, toplam 870 bin 515 dairenin 803 bin 507’si özel sektör, 52 bin 745’i devlet sektörü ve 14 bin 263’ü yapı kooperatifleri tarafından alındı. İllere göre 36,9 milyon m2 ile İstanbul en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u, 17,1 milyon m2 ile Ankara, 7,4 milyon m2 ile İzmir illeri izledi. Yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Şırnak, Muş ve Hakkari oldu. Daire sayılarına göre, İstanbul ili 193 bin 744 adet ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 62 bin 697 adet ile Ankara ve 39 bin 783 adet ile İzmir illeri izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Hakkari, Muş ve Şırnak oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Düzce’de akrobatik hareketler yapan motosikletli “aday sürücü” çıktı

100 karayolu ve şehir merkezinde akrobatik hareketler yaptığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan kişinin "aday sürücü" olduğu ortaya çıktı. Sürücü belgesi daimi olarak iptal edilen sürücü, gözaltına alındı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medyada paylaşılan ihbar niteliğindeki görüntüleri incelemeye aldı. Yapılan çalışmada, motosikletle tehlikeli hareketler yapan sürücünün kimliği ve adresi tespit edildi. Polis ekiplerince yakalanan M.S.G.’nin (18) "aday sürücü" olduğu belirlendi.
Emniyetteki sorgusunda 4 ayrı suç kaydı bulunduğu anlaşılan sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince "trafiği tehlikeye düşürmek" suçundan 18 bin 872 lira idari para cezası uygulandı.
Aday sürücü olduğu için sürücü belgesi daimi olarak iptal edilen M.S.G. gözaltına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin