blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Üniversitesinde “Yapay Zekâ” söyleşisi Lise öğrencileriyle buluştu

Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Yapay Zekâ" bahisli söyleşide, teknolojinin tarihî gelişimi, günümüzdeki kullanım alanları ve geleceğe tesirleri, lise öğrencileriyle paylaşıldı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı konuşmacı olarak yer aldı.
Dr. Avcı, sunumunda yapay zekânın tarifinden başlayarak tarihî gelişimini, yapay hudut ağlarının çalışma prensibini ve günlük hayattaki uygulama örneklerini iştirakçilere aktardı.
"Turing Testi" ve "Çin Odası Deneyi" üzere yapay zekâ tarihine istikamet veren teorilere de değinen Avcı, yapay zekânın insan zekâsını taklit etme sürecine dair bilgiler paylaştı. Ayrıyeten sıhhat, finans, eğitim, ulaşım ve kültür-sanat üzere alanlarda yapay zekâ dayanaklı tahlilleri örneklerle anlattı. Chatbot uygulamalarından robot süpürgelere, otonom araçlardan üretken yapay zekâ sistemlerine kadar geniş bir yelpazede teknolojik gelişmelere değindi.
Söyleşiye Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi ile Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’nin son sınıf öğrencileri katıldı. İki gün süren aktiflik boyunca öğrenciler, yapay zekânın eğitimden günlük yaşama uzanan çeşitli uygulamalarını yakından inceleme fırsatı buldu.
Etkinlik, Karabük Belediyesinin proje sahipliğinde, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında yürütülen "Karabük Bilim ile Şenleniyor" tertibi çerçevesinde düzenlendi. Karabük Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğünün katkı sunduğu tertibe Karabük Üniversitesi de dayanak verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’da iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi 2 şahıs İstanbul’da yakalandı

Amasya’da bir iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi olduğu belirlenen 2 şahıs, polis ekiplerinin takibi sonucu düzenlenen operasyonla İstanbul’da yakalandı.
Yaklaşık 3 ay önce geç saatlerde bir şahıs Hacılar Meydanı Mahallesi’ndeki kafeye doğru elindeki silahla ateş ettikten sonra izini kaybettirmişti. Faili yakalayan polis ekiplerinin olayın aydınlatılması için sürdürdüğü çalışmalar sonuç verdi. Faili yakalanan iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri 12 yıl, 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 5 ayrı suçtan aranması olan F.R.Ş. ile 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 ayrı suçtan aranması olan T.C.A., Amasya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu İstanbul’da yakalandı.
Şüphelilerin yakalandığı adreste yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 36 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Amasya Valiliği, "Huzurumuzu bozmak isteyenler bilsinler ki, her nerede olurlarsa olsunlar devletimizden kaçamayacaklardır" notuyla olayın görüntülerini paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin