Karabük Kültür Koruma Varlıkları'nın onayı bekleniyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 10:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Kültür Koruma Varlıkları’nın onayı bekleniyor

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “TTK arsasına yapılacak Yayla Ortaokulu için Karabük Kültür Koruma Varlıkları’nın kentsel dönüşüm onayına kaldı” dedi.
Aldoğan, yeni yapılacak Yayla Ortaokulu‘nun Milli Eğitim kampüsü olacağını söyledi. İl Milli Eğitim müdürü Züleyha Aldoğan, “Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK üç parselin yer tahsisi bize yapıldı. Sadece kentsel dönüşüm anlamında Karabük Kültür Koruma Varlıkları’ndan gelecekler bu ay sonunda. Orada son bir rapor verildikten sonra bizim projemiz hazır. Ödenek sorunumuz yok. Yayla kampüsü olarak düşünüyoruz orayı da. Yıllardır ikili eğitim yapılan okulda tam eğitime geçilmiş olacak. Çocuklarımız her şeyin en güzelini hak ediyor. Sekiz derslik ana okulu da yapılacak orada. Yayla mini bir kampüs olacak. böyle bir heyecanımız ve böyle bir hayalimiz var. Son aşamaya gelindi. 15 Ağustos‘ta Olgunlaşma Enstitüsünün ihalesi yapılacak. Onu da sizinle ilk fırsatta paylaşacağız. Hızlı bir şekilde ondan sonra orada yol alacağız” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycumada 1 mayis coskusu feXBR6VB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da 1 Mayıs Coşkusu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi, Belediye-İş Sendikası ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen programa çok sayıda kişi katıldı.

Kutlamalara Selüloz-İş ve Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler, Eğitim Sen ve SES üyelerinin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler, CHP Kadın Kolları Başkanı Çiler Girgin Başoğlu, CHP Zonguldak 23. ve 24. Dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye İşçi Emeklileri Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Köy Koop Başkanı Bayram Cura, Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Cüneyt Gümüşok, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, ADD Çaycuma Şube Başkanı Nilgün Çelik ile belediye ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 1 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti. Akyol, konuşmasında işçi hakları, ifade özgürlüğü, adalet ve sosyal eşitlik konularına dikkat çekerek, insanca yaşam, güvenceli iş, örgütlenme özgürlüğü ve demokratik bir gelecek taleplerini dile getirdi.

Etkinlikte söz alan Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Cüneyt Gümüşok ise 1 Mayıs’ın emeğin, alın terinin ve dayanışmanın günü olduğunu vurgulayarak, işçilerin hak mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından katılımcılar marşlar ve sloganlar eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs’ı kutladı. Program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin