blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fiziki altyapı yenileme çalışmaları sürüyor

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta odaları ile ortak kullanım alanlarını kapsayan fiziki altyapı yenileme çalışmaları devam ediyor.
2014 yılında hizmete açılan hastanede, ağır kullanıma bağlı olarak eskiyen ve deforme olan tuvalet ve banyo kısımlarındaki dolap, lavabo, ayna, lavabo bataryası ve duş bataryalarının tamamı değiştiriliyor. Çalışmalar, toplam 201 hasta odasının tamamını kapsıyor.
Hastane idaresi, yenileme sürecinde engelli hasta muhtaçlıklarını da göz önünde bulunduruyor. Her klinikte bir hasta odasındaki tuvalet ve banyonun fiziki yapısı; engelli bireylere uygun lavabo, batarya ve ayna düzenlemeleriyle yenilendi.
Başhekim Doç. Dr. Erkan Doğan, yapılan çalışmaların sıhhatte kalite standartlarına uygun biçimde ilerlediğini belirterek, "Karabük için, Karabük’ün sıhhati için, daha aktif, verimli ve kaliteli sıhhat hizmeti sunmak emeliyle hastanemizde fiziki altyapı yenileme çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda hasta odalarındaki yenilemelerin yanı sıra elektrik tasarrufu sağlamak için hastane genelinde LED aydınlatma dönüşümü devam ediyor" dedi.
Doğan, 1-2 hafta içinde hastanenin tüm alanlarında engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelere başlayacaklarını tabir ederek, "Görme engelli hastalarımız için Braille alfabesi işlenmiş kapı isimlikleri ve yönlendirme tabelalarının tamamının değişim süreci de başlıyor" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin