Ramazan Öztürk tarafından
27 Ekim, 2014 15:57 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:58
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KAR-DER Başkanı Uğur Çalışkan Oldu

Karabük Kalkınma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER) 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Uğur Çalışan başkan seçildi. Esnaf Kefalet Kooperatifi salonunda yapılan Genel Kurula, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Çelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören katıldı. Genel Kurulda konuşan Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “ KAR-DER bölgemizde 1999 yılında kurulmuş ve çok eski sivil toplum kuruluşudur. KAR-DER kurulurken, sadece Karabük’ü değil tüm ilçelerini kapsayacak bir şekilde hizmet ediyor. Sivil toplum kuruluşların gelişmesini büyümesini destekliyoruz. Karabük kamu yatırımları açısından önemli mesafeler kat etti” dedi. Milletvekili Osman Kahveci ise, KAR-DER’in ilk başlarda yanlış anlaşıldığını ancak özüne bakıldığında sadece dar bir alanda hizmet eden dernek olmadığını söyleyerek, “Karabük’te bir çok derneğimiz var ve bu dernekleri bir federasyon altında toplamanın zamanı geldi. Karabük’ün merkezi neyse ilçelerinin ve köylerine de aynı mesafede olup aynı hizmeti götürme kararında olan bir derneğimiz” dedi. “TÜM KARABÜK’Ü KAPSAYACAĞIZ” KAR-DER Başkanı Uğur Çalışkan ise, delegasyon üyelerine kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “ Tüzük tadilatı yaparak yönetim kurulu sayımızı arttırdık. Buradaki amacımız KAR-DER’in bütün Karabük’ü kapsayan bir derneği yapmak. Karabük’ün bütün ilçelerini kapsayan bir yönetim oluşturduk. KAR-DER sadece Karabük’ün değil herkesi kucaklayan tüm ilçeleri de içine alan bir yapı ile hizmetine devam edecek. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra Karabük ve ilçelerinin gelişmesi ve büyümesi adına çalışmalar yapacağız. Danışma Kurulu toplantılarımızla kente yön verecek çalışma projeleri ele alarak yol haritalarını ortaya koyup birlik ve beraberlik içinde çalışıp kentimizi daha ileri getirmenin gayreti içinde olacağız” dedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen genel kurulda KAR-DER Başkanlığına Uğur Çalışkan seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Hüseyin Yılmaz, Mithat Gümüş, Turgut Ünal, Serkan Dorukbaşı, Fatih Aktoprak, Kubilay Yıldırım, Tuna Karagülleoğlu, Halil Aydın, Emrullah Nuri Özdemir, Onur Karabacak, Sabri Yıldırım, Ramazan Akyol, Adem Biçer, Kamil Ünver, Ramazan Özcan, Soner Baylam, Mazhar Özcan, Adil Elieyioğlu, Taner Çalışkan, Mehmet Yeşiloğlu, İsmail Özer, Yaşar Kemal Arslan, Cemal Topçu ve Yusuf Ulunpınar.” Denetleme Kurulu üyeleri ise, Av. Hasan Öztürk, Ahmet Işık, Recep Özer, Basri Taşdelen ve Rafet Taşçı’dan oluştu. KAR-DER Yüksek Danışma Kurulu üyeleri ise, “Mehmet Nuri Peker, Mehmet Yılmaz, Ali Özer, Tuncay Özcan, Ahmet Gölbek, Celal Bulut, İsmail Sürmen, Ali Tekin, Mehmet Türkiş, Ulvi Üngören, İsmail Yılmaz, Ziya Ünsal, Mustafa Yazıcı, İsmail Akgün ve Sebati Keskin”olarak belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Kasım, 2025 15:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

OFLAZ: “HEDEFİMİZ, MUTLU BİR KARDEMİR”

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek şirketin hedeflerini ve önceliklerini anlattı. Oflaz, "Yatırımcının, emekçinin, bu şehrin insanının mutlu olduğu bir Kardemir görmek tek hayalimiz" dedi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, Karabük ve Zonguldak'tan gazetecilerle Karabük Mühendisler Kulübü'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda hem tanışma fırsatı bulan Oflaz hem de şirketin gelecek vizyonuna ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BASIN EMEKÇİLERİNE AYRICA SAYGI DUYUYORUM"

Kardemir'in şehir için taşıdığı değere vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali  Oflaz, "2020 yılında Kardemir üyeliğimi Karabük’teki yerel gazetelerden öğrenmiştim. Bu nedenle basın emekçilerine ayrıca saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı. Oflaz, şehrin Kardemir'le ilgili vizyon ve beklentilerinin kendileri için birincil öncelik olduğunu belirterek, "Yatırımcının, emekçinin, bu şehrin insanının mutlu olduğu bir Kardemir görmek tek hayalimiz. Bunun için sıkı çalışacağız" dedi.

ÜRETİM VE İHRACATTA GÜÇLÜ KONUM

Kardemir'i hem üretim hem de ihracatta güçlü bir konuma taşımayı hedeflediklerini ifade eden Oflaz, üniversite, belediye, mülki idare ve sendikalarla iş birliği içinde çalışacaklarını açıkladı. Bu iş birlikleriyle hem sanayide hem de insan kaynağında daha dirençli bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

ÇEVRE VE SOSYAL YATIRIMLARA ÖNEM

Çevre politikalarının da şirketin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Başkan Oflaz, atık su arıtma tesisi yatırımını hayata geçireceklerini duyurdu. Oflaz, "Yaşadığımız şehre duvar değil, kapı açan yatırımlar yapmak istiyoruz. Kültür merkezi ve müze gibi sosyal alanları da zaman içinde Karabük’e kazandırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

TREN TEKER SETİNDE İHRACAT HEDEFİ

Stratejik ürünlerden tren tekeri seti üretiminde ihracatı hızla artırmayı ve bu alanda söz sahibi olmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Oflaz, bu konudaki kararlılıklarını vurguladı.

"MUTLU BİR KARDEMİR İÇİN ZAM"

Şirket çalışanlarına yapılan ücret zammına da değinen Oflaz, "İşçilerimize yüzde 80, beyaz yakalı çalışanlarımıza yüzde 54 zam yaptık. Amacımız mutlu bir Kardemir oluşturmak. Bir işçinin sabah servise güler yüzle binmesi bizim için çok değerli" açıklamasını yaptı.

İSTİHDAMDA BÖLGE ÖNCELİĞİ

İstihdam politikaları hakkında da bilgi veren Oflaz, işe alımlarda mülakat ve kura yöntemlerinin kullanıldığını, her iki yöntemin de artı ve eksileri bulunduğunu söyledi. Oflaz, "İstihdamda hedefimiz, Kardemir’e en iyi katkıyı sağlayacak kişileri bünyemize katmak. Batı Karadeniz Bölgesi bizim için öncelikli olacak" ifadelerini kullandı. Soru-cevap bölümünün ardından sona eren toplantı, basın mensuplarıyla çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin