blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KAPGEM toplantısında sağlık ve iletişim politikaları masaya yatırıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Siyasetleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından düzenlenen toplantılarda, sıhhat ve bağlantı alanlarına yönelik siyaset teklifleri ele alındı.
KAPGEM Sıhhat Siyasetleri Masası ile İrtibat ve Medya Siyasetleri Masası toplantılarına, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlık etti. Toplantılarda masa üyeleri tarafından hazırlanan raporlar değerlendirildi, teklifler paylaşıldı.
"Bilgi toplumsal yarara dönüşmeli"
Toplantıya ait açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin sırf akademik üretimle değil, topluma katkı sunan siyaset çalışmalarıyla da öne çıktığını belirtti.
Prof. Dr. Kırışık, "Üniversitemiz, sadece bilgi üretmekle kalmıyor; bu bilgiyi toplumun faydasına kullanmak için çalışıyor. KAPGEM çatısı altında hazırlanan raporlar, ilgili kurumlarla paylaşılmakta ve tahlil odaklı siyaset teklifleri geliştirilmesine katkı sağlamaktadır." dedi.
"Üniversiteler topluma istikamet vermeli"
Kırışık, bilimsel çalışmaların sırf akademik alanda kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bilimsel birikimi, siyaset süreçlerine yansıtarak toplumun karşı karşıya olduğu problemlere tahlil üretmeye kararlıyız." tabirlerini kullandı.
Toplantılarda, masa üyeleri de kendi alanlarına ait görüş ve tekliflerini lisana getirdi. Ayrıyeten gelecekte yürütülecek projelere dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin