Kadem Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansı Düzenlendi  - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Nisan, 2016 14:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadem Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansı Düzenlendi 

Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlediği, Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit tarafından verilen Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansı yoğun katılımla gerçekleşti. 
KADEM Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansına, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, KADEM İl Başkanı Hatice Bilici, KADEM Üyeleri ve çok sayıda bayan katıldı.
KADEM İl Başkanı Hatice Bilici tarafından yapılan açılış konuşmasında Kadın ve Demokrasi Derneği olarak misyonlarının,kadının sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda bilinçlendirmek ayrıca kadını kadının aile içi ve sosyal yönlerinin belirlenmesi adına kadın hakları ve fırsat eşitliği alanında toplumda ortak bir bilinç oluşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit, ‘Liderlik ve Etkin Yöneticilik’ seminerinde yaptığı konuşmada, bir kadın olarak siyasete nasıl atıldığını yaşadığı bazı olayları örnekler vererek katılımcılara bilgiler verirken bakan olma sürecini ve AK Parti’nin ilk kadın bakanlığı dönemine, kadının iş dünyasındaki yerine, sorunlarına ve başarılarına, alımlarda kadın ayrımcılığı konusunda yaptıkları çalışmalara değindi ve kadına uygulanan şiddete dikkati çekti.
Akşit, “Şiddet, sadece fiziksel değildir. Vurmak, kırmak dövmek değildir. Psikolojik, ekonomik şiddet. Bütün bunlar şiddetin türlerini oluşturuyor ve işin en kötü yanı şiddet öğrenilen bir şey oldu. Şiddet gösteren, yaşanan bir ailede yetişen çocuk da iki gün sonra şiddet gösteren bir ferde dönüşebiliyor. Bugün sadece Türkiye’nin değil dünyanın birçok ülkesinin halen çözemediği, aşamadığı bir sorun olmaya devam ediyor. Basın, şiddet olaylarını çok seviyor. Kim kimi dövmüş, kim kimin kafasını kırmış. Bir görüntü veriyor, kadını yerde sürüklüyor, ‘az sonra.’ Bende oturup bekliyorum’ ne gösterecek diye. ‘Bir yumruk atıyor gözü morarıyor, ‘az sonra.’ Özendirici olmamalı. Bundan haz duyanlar var. ‘Ya bak adam karısını kafasına vurdu televizyona da çıktı’ diyor. ‘Demek ki ben yaparsam bende çıkarım’ diyor. Bizde olayı bu tür anlayan bir kitle de var. Bunlar tabii normal insanlar değiller. Hasta ruhlu insanlar. Basının bu derece değer vermesi haber olarak, özendirici oluyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.” dedi.
Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KADEM Karabük Temsilcisi Hatice Bilici Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit’e, günün anısına plaket ve eli işi hediyeler takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin