Karabük Postası tarafından
19 Ekim, 2016 14:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İptal Edilen Ziyareti  Bugün  Gerçekleşecek

  Kurban Bayramı öncesinde  Karabük’e geleceği açıklanan ve daha sonra Karabük programı iptal olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bugün Karabük’e geliyor Kurban Bayramı öncesinde  Karabük’e geleceği açıklanan ve daha sonra Karabük programı iptal olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bugün Karabük’e geliyor. OSB ALANINDA İNCELEME Sabah erken saatlerde Ankara’dan Karabük’e hareket edecek olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü saat 09.00’da Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri ihtisas Organize Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulunacak. Daha sonra burada yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgiler alarak,  bu alanda ki çalışmaların ne zaman başlayacağını müjdesini verecek. KBÜ AKADEMİ YIL AÇILIŞINI KATILACAK. Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde incelemeler yaptıktan sonra Karabük’e gelecek olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Karabük Üniversitesi Akademik yılı açılış törenine katılacak. Akademik yıl açılış töreni sonrası Karabük Valiliği’ni ziyaret edecek olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,  Karabük Valisi Mehmet Aktaş’tan Karabük geneli ile ilgili geniş bir brifing alacak. KARDEMİR İŞÇİLERİYLE   ÖĞLE YEMEĞİ Karabük Valiliği ziyareti sonrası Kardemir Anonim Şirketine geçecek olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kardemir ziyareti sonrası işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek. Bakan Özlü,  Kardemir ziyaretinin ardından  AK Parti Karabük İl Başkanlığını, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret edecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Karabük ziyaret programını Karabük Organize Sanayi Bölgesine yapacağı ziyaretle tamamlayacak.    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin