Karabük Postası tarafından
02 Eylül, 2016 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İmam Hatipli Öğrencilere Müjde

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan: "İmam Hatip Lisesi için Bakanlığımıza sunulan koruma amaçlı imar planı değişikliği teklifi çok hızlı bir şekilde sonuçlandırılarak onaylanmıştır" dedi. Ceylan, yaptığı açıklamada, Hükümetimizin İmam Hatip mezunu öğrencilerin önündeki katsayı engelini kaldırmasının ardından İmam Hatip okullarına olan talebin artığını söyledi. Ceylan: “Yenişehir mahallesinde mülkiyeti KARDEMİR A.Ş. ’ye ait olan 7 bin 185 metrekare arazi üzerinde, KARDEMİR A.Ş. tarafından bağış yoluyla yapılacak olan Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 32 derslik ve 200 yatak kapasiteli yurda sahip olacaktır.Böylece, kız öğrencilerimiz yıllardır ihtiyaç duyduğu yeni modern lise binalarına kavuşmuş olacaklardır. Böylesi bir yatırımı Karabük’e ve eğitim camiasına kazandıracakları için KARDEMİR A.Ş. yönetimi ve ortaklarına şimdiden teşekkür eder, okulun öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, Eflani MYO Akademik Kurulu’na katıldı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eflani Meslek Yüksekokulunun 2025-2026 Akademik Yılı Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı.
Kırışık, toplantıda yüksekokulun ihtiyaçları ve akademik üretime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
KBÜ Eflani Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, Eflani MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Küçükkara ile akademik personel katıldı.
Toplantıda konuşan Kırışık, yüksekokulun akademik ve fiziki durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, ihtiyaçların üniversite yönetim organlarında ele alındığını ifade etti. Mevcut imkanların etkin ve verimli değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ortak çalışma kültürünün güçlendirilmesinin önemine işaret eden Kırışık, üniversite bünyesinde oluşturulan politika masalarını örnek göstererek, benzer yapıların yüksekokul ölçeğinde de kurulabileceğini dile getirdi.
Hayvancılık ve gıda alanındaki yapısal sorunların bilimsel çalışmalarla ele alınabileceğini kaydeden Kırışık, kooperatifleşme ve ölçek büyütme modellerinin maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlayabileceğini belirtti.
Kırışık, Karabük Üniversitesi Uluslararası Yayınevi üzerinden ortak kitap çalışmaları yapılabileceğini ifade ederek, farklı alanlarda çalışma masaları oluşturulmasını önerdi.
Rektör Kırışık, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı hedefleri doğrultusunda akademik birimlerde ortak üretim ve üniversiteler arası iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin