blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

İlk fotoğraf sergisini çalıştığı hastanede açtı

Ağır bakım hemşiresi Ümit Gelgel, birinci fotoğraf standını çalıştığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde açtı. ’Bir Yörüğün Vizöründen’ temalı fotoğraf standı hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları tarafından ağır ilgi görürken, Ağır Bakım Sorumlu Hemşiresi Ümit Gelgel (37) çalıştığı hastanede birinci standını açmanın memnunluğunu yaşadığını söyledi.
Mersin’in Toroslar ilçesinde dünyaya geldiğini ve bir yörük olduğunu belirten Gelgel, bilhassa ağır geçen hafta içi mesailerinden sonra ormanda, dağlarda ve kırlarda fotoğraf çekerken gerilim attığını belirtti.
İlk standını vazife yaptığı hastanede açtığını belirten Ağır Bakım Sorumlu Hemşiresi Ümit Gelgel, "Burada amatörden hallice fotoğraflar çekerek kendime hobi olarak edindiğim bu uğraşı profesyonelliğe yanlışsız taşımak için çalışıyorum. Burada Farabi Hastanesi’nde ağır bakım sorumlu hemşiresi olarak vazife yapıyorum. Yaklaşık 10 yıldır burada çalışıyorum. İçimde, yüreğimde kıpırtı oluşturan kareleri beşerlerle paylaşmak ismine bu hobiyi gerçekleştirdim. Hastane idaresinin sayesinde birinci standımı açmış bulunmaktayım. Bu benim birinci standım, birinci heyecanım. Fotoğraf sevgisi çocukluktan gelen bir şey. O vakitlerde babamın fotoğrafa ilgisi vardı. Ondan bana geçen bir hobi. Bilhassa kuş fotoğrafçılığı ve yaban hayatı üzerine fotoğraflardan daha çok zevk alıyorum. Olağanda portre fotoğrafçılık hiç ilgi alanımda olmamasına karşın, yaşanmış yüzleri, o yörenin izlerini taşıyan yüzleri fotoğraflamadan duramıyorum. Fotoğraflar ortasında 10 yıllık evvel çektiğim fotoğraflar da var bir kaç yıl evvel çektiğim fotoğraflar da var. Sanat ismine her ne olursa olsun üretelim. Bilhassa ağır geçen hafta içi mesailerinden sonra ormanda, dağlarda, kırlarda fotoğraf çekerken kendimi buluyorum" diye konuştu.
Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın ise sergiyi hayranlıkla izlediğini belirterek "Ben hayranlıkla baktım fotoğraflara, çok canlı. O anı yaşatıyor. Bir hayatı insanın gözünün önünden geçiriyor. Sahiden belgesellerde izlediğimiz kadar, tahminen onlardan daha da hoş anları yakalamış. Bu hastanemizdeki birinci sergi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şarampole devrilen otomobilden sızan yakıt paniğe neden oldu

Bartın’da yoldan çıkan bir araç şarampole devrildi. Sürücü yaralanırken aracın deposundan sızan yakıt ise paniğe neden oldu.
Edinilen bilgiye göre, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Buğurlar Köyü Kuzören Mahallesi’nde seyir eden S.A. idaresindeki 06 AU 604 plakalı araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücüye olay yerinde ilk müdahalesi yapılırken, sürücü tedaviyi reddetti. Kazanın ardından aracın yakıt deposundan sızan yakıt ise panik yaşattı. Olay yerinde LPG ve benzin kokusu üzerine jandarma ekipleri, kaza yerinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Yol bir süreliğine trafiğe kapanırken, aracın yanına kimse yaklaştırılmadı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından araç şarampolden kurtarılarak, olay yerinden çekildi.
Aracın kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin