Karabük Postası tarafından
20 Mayıs, 2016 14:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İhmal ve İstismar Konulu Bilgilendirme Toplantısı

  Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "İhmal ve İstismar" konularında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Karabük merkez ve Safranbolu'da görevli tüm okul ve kurum müdürlerine “İhmal ve İstismar” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Karabük Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yurt, Adli Tıp Uzmanı Zafer Liman, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Çakar, Psikolog Ersin Aydın ve Çocuk Gelişim Uzmanı Elif Korkmaz tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına İl Müdürü Ali Köse, Maarif Müfettişleri Başkanı Mustafa Şahin ile Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürüm Hasan Gümüş katıldı. Şube Müdürü Hasan Gümüş'ün ihmal ve istismar hakkında özet bilgi vererek konuyla ilgili ülkedeki uygulamalarından bahsetmesinin akabinde İl Müdürü Köse, konuya ilişkin olarak ilgili kurumlar ile işbirliği içinde çalışıldığını, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarınca Rehber Öğretmenlerine Çocuk İzlem Merkezi, ihmal ve istismar konusunda bilgilendirmede bulundu. Köse, bu çalışma ile de okul müdürleri bilgilendirilmek sureti ile ilgi alanının daha da genişletilmiş olacağını ifade ederek Karabük Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yurt, Adli Tıp uzmanı Zafer Liman, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Çakar, Psikolog Ersin Aydın, Çocuk Gelişim Uzmanı Elif Korkmaz ve katılımcılar ile organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Toplantı uzmanların konu ile ilgili okul müdürlerimizi bilgilendirmesi ile tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Isınmak için yaktığı ateş, yangına neden oldu

Düzce merkeze bağlı Aziziye Mahallesi’nde 3 katlı bir binanın giriş katında İ. A. isimli şahıs ısınmak için yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Daire oturulamaz hale gelirken çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangın, gece saatlerinde Aziziye Mahallesi’nde Oğuz sokakta bulunan 3 katlı binanın giriş katında, İ. A.’nın yaşadığı dairede çıktı. Edinilen bilgilere göre İ. A. isimli şahıs yaşadığı dairede havanın soğuk olması sebebiyle ateş yaktı. Ancak kıvılcımlar evin içine sıçradı. Kısa sürede büyüyen alevlere müdahale edemeyen İ. A. durumu hemen üst katta bulunan abisi Zeki Akkaya’ya haber verdi. Abi Zeki Akkaya’nın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere kısa sürede müdahale ederek yangının üst katlara sıçramadan kontrol altına aldı.
Üst katta oturan İ. A.’nın ağabeyi Zeki Akkaya, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kardeşim bize geldi, ev yanıyor dedi, ortadan kayboldu. Evin içinde ateş yakmış muhtemelen, ondan çıktı yangın" diye konuştu.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, yangının çıktığı daire kullanılmaz hale geldi. Polis ekipleri yangın ile ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin