Karabük Postası tarafından
05 Mayıs, 2017 07:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hanönü’de çeltik ekimi hazırlıkları başladı

KASTAMONU ’nun Hanönü ilçesinde çeltik ekimi hazırlıkları başladı. Hanönü İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Veysel Balcı, ilçede bin 600 dönüm çeltik ekim alanı bulunduğunu söyledi. Verimli çeltik tarlalarının Gökırmak nehri kenarında yer aldığını belirten Balcı, 8 köyde çeltik ekiminin yapıldığını ve mayıs ayının sonuna kadar ekimin devam edeceğini kaydetti. Çeltik üreticisi Sabri Özen, 2017 yılı çeltik ekimine başladıklarını ifade ederek, "İşimiz suyla çamurla ağır zorlu şartlar altında hayırlısıyla umutlu bir senenin içindeyiz. İyi çeltikler çıkartmayı düşünüyoruz. Buradan pirinç sevenlere söylüyorum tabağınızda bir pirinç tanesi bırakmasınlar" dedi. Özen, Hanönü İlçesinin topraklarının çok verimli olduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dron saldırısına uğrayan gemi, Kastamonu’dan ayrıldı

Kastamonu’nun Abana açıklarında dron saldırısına uğrayan ve İnebolu ilçesi açıklarına demirleyen gemi, tamamlanan incelemelerin ardından ardından bölgeden ayrıldı.
Kastamonu’nun Abana ilçesi açıklarında dron saldırısına maruz kaldıktan sonra güvenlik tedbirleri kapsamında İnebolu Demir Sahası’na yönlendirilen Palau bandıralı Elbus adlı petrol tankeri, 3 hafta süren denetimler ve güvenlik önlemlerinin ardından bölgeden ayrıldı.
İhtimal riskler sebebiyle yaklaşık 3 haftadır bölgede bekletilen geminin güvenliğinin sağlanmasının ardından yeniden seyrine izin verildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin