Göz seğirmesi, bazı sağlık sorunlarının habercisi olabilir - Karabük Haber Postası
goz segirmesi bazi saglik sorunlarinin habercisi olabilir jv5n1Ora
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Temmuz, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Göz seğirmesi, bazı sağlık sorunlarının habercisi olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Orhan Selçuk Güneş, göz seğirmelerinin ekseriyetle zararsız bir durum olabileceği üzere birtakım sıhhat problemlerinin da habercisi olabileceğini söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Orhan Selçuk Güneş, göz seğirmeleri hakkında bilgi verdi. Göz kapağı seğirmesinin bazen haftalarca sürebildiğine dikkat çeken Opr. Dr. Orhan Selçuk Güneş, günlerce hatta haftalarca sürebilen göz kapağı kasılmalarının, yorgunluk, gerilim ve ağır kafein tüketimi üzere etkenlerle alakalı olabileceğini belirtti. Bilhassa çay, kahve ve kola tüketiminin arttığı ağır devirlerde seğirmelerin daha sık görüldüğünü söz eden Güneş, ekran kullanımının da bu tabloyu etkileyen faktörler ortasında yer aldığını söz etti.

Göz seğirmesinin beklenen nedenlerinden de bahseden Opr. Dr. Orhan Selçuk Güneş, göz seğirmesinin çoklukla kısa vadeli olduğunu ve resen geçtiğini vurgularken, birtakım durumlarda altında farklı sebeplerin yatabileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenleri ağır gerilim ve dert durumu, gereğince uyumamak, kafein ve güç içeceği fazlalığı, uzun müddet ekran karşısında kalmak ve magnezyum eksikliği olarak belirten Opr. Dr. Güneş, bu rahatsız edici durumun önüne geçmek için ömür biçiminde kolay düzenlemelerin kâfi olabileceğine dikkat çekti. Seğirmeyi önlemek için teklifte bulunan Güneş, uyku tertibine dikkat edilmesi, ekran başında geçirilen mühletin azaltılması, kafein tüketiminin sonlandırılması, günlük su alımının artırılması ve magnezyum açısından güçlü besinlerin (ıspanak, badem, avokado gibi) tüketilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Seğirmenin haftalarca sürmesi, yüzün öteki bölgelerinde kasılmaların görülmesi ya da görmede bozulma üzere durumların önemli bir nörolojik sorunun habercisi de olabilir. Bu tıp belirtiler yaşayan bireylerin kesinlikle bir göz tabibine başvurması gerekmektedir. Gözlerimiz dünyaya açılan penceremizdir. Her bireyin periyodik olarak göz muayenesinden geçmesi, beklenen problemlerin erken tespiti açısından büyük kıymet taşır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
istanbuldan yarismadan donen ogrencileri tasiyan midibus sarampole devrildi 9u ogrenci 15 yarali lVFqIF5x
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

İstanbul’dan yarışmadan dönen öğrencileri taşıyan midibüs şarampole devrildi: 9’u öğrenci 15 yaralı

İstanbul’dan robot yarışmasından dönen Ünye Fen Lisesi öğrencilerini taşıyan midibüs Samsun’da şarampole devrilmesi sonucu 9’u öğrenci, 4’ü öğretmen 15 kişi yaralandı.

Kaza, saat 06.45 sıralarında Samsun’un İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ordu’nun Ünye ilçesindeki Ünye Fen Lisesi öğrencilerini taşıyan ve İstanbul’da katıldıkları robot yarışmasından döndükleri öğrenilen 52 AEE 917 plakalı Ünye Belediyesine ait midibüs, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan 9’u öğrenci, 4’ü öğretmen 2’si şoför olmak üzere toplam 15 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralanan öğrencilerden birinin kolunun koptuğu ve Samsun Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin