Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi Seçimi 4 Haziran'da - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2023 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi Seçimi 4 Haziran’da

Karabük Esnaf Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, Umum Servis Odası Başkanı Hüseyin Kılıç,

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar, Pazarcılar Esnaf Odası  Başkanı Cuma Kara, Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Yasin Özçelik, Karabük Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Okan Kirman bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptılar.

4 Haziran Pazar günü saat 11.00’de Vali Kayalı Gençlik Merkezinde yapılacak olan kongreye tüm esnaflar davet edilirken, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi 2 Seçimleri Öncesi 2 Aday Birleşti. Bilindiği üzere Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi seçimi 7 Şubat 2023 tarihinde haziruna imza atanların sayısı ile oy kullananların sayısının tutmaması sebebi ile iptal edilmiş idi. Deprem Felaketi gölgesinde gergin ve 3 adaylı bir seçim ile Karabük Esnafımıza yakışmayan bu seçim için her ne kadar aşağıda imzası bulunan biz Oda Başkanları olarak bir sorumluluğumuz olmasa da gerginlik tarafları olduğumuz için Esnaf ve Sanatkarlarımızdan ve Karabük Kamuoyundan özür dileriz. Kıymetli Esnaflarımızın hiçbir zaman böyle bir durumu hak etmediği konusunda hemfikiriz. Esnaflarımız her zaman her yerde sergilediği doğru duruş ve tutumu o günde sergilemiştir. Bizler Oda Başkanları ve Temsilcileri olarak seçim günü yapılan haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı koyamayarak gerginlik tarafı olduk. Tüm bu davranışlar, yapılan usulsüzlükler seçimin iptali ile tescillenmiş oldu.

Tüm bunların gölgesinde Ülkemizin yeniden bir seçim arifesinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçim çalışmaları ile uğraşıldığı bu dönemde bir oldu bitti ile 4 Haziran’da Kooperatifimizin seçim kararı alınmıştır. Mesele bellidir. Ülke Cumhurbaşkanı Milletvekili seçimi ile uğraşırken, bu kargaşada seçimi sessiz sedasız yapmaktır. Kaldı ki seçime 4 gün kalmasına rağmen Başkan tarafından esnaflara yönelik bir çağrı, duyuru basın bildirisi yapılmamıştır.

Biz Esnaf ve Sanatkarımızı yeni bir kavganın, kargaşanın içine sürüklemek istemediğimiz için birleşerek aşağıda imzası bulunan Oda Başkanları olarak Kefalet Yönetimine talibiz.Allah’ın izni ile bizim yönetimimizde hiçbir Esnafımız kayıp yaşamayacak ve kredi talepleri anında şeffaf ve adil bir şekilde sonuçlanacak. Tüm üyeler ister bağlı Odalarından isterlerse Kooperatifimizden krediye müracaat edebilecekler. Kooperatifimizde tüm Odalarımızın Başkanları söz sahibi olacak. Barış, Kardeşlik ve Dostluk ortamı pekişecektir. Bu konuda ilk adım olarak tüm Yönetimimizi Oda Başkanlarımızdan oluşturup, her meslekte Esnafımıza hitap etmek için çalışacağız Tek gündemimiz Esnaflarımızın işlerini büyütmek odaklı çalışma olacak. Kooperatifimizle beraber tüm Odalarımız ve Esnaflarımız büyüyecek.

4 Haziran 2023 Pazar günü Yenişehir Vali Nafiz Kayalı Spor Salonunda saat 11:00’de yapılacak Kooperatifimiz Genel Kuruluna tüm Esnaflarımızı davet eder, hayırlı bereketli işler dileriz.” (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin