Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi Seçimi 4 Haziran'da - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2023 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi Seçimi 4 Haziran’da

Karabük Esnaf Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, Umum Servis Odası Başkanı Hüseyin Kılıç,

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar, Pazarcılar Esnaf Odası  Başkanı Cuma Kara, Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Yasin Özçelik, Karabük Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Okan Kirman bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptılar.

4 Haziran Pazar günü saat 11.00’de Vali Kayalı Gençlik Merkezinde yapılacak olan kongreye tüm esnaflar davet edilirken, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi 2 Seçimleri Öncesi 2 Aday Birleşti. Bilindiği üzere Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi seçimi 7 Şubat 2023 tarihinde haziruna imza atanların sayısı ile oy kullananların sayısının tutmaması sebebi ile iptal edilmiş idi. Deprem Felaketi gölgesinde gergin ve 3 adaylı bir seçim ile Karabük Esnafımıza yakışmayan bu seçim için her ne kadar aşağıda imzası bulunan biz Oda Başkanları olarak bir sorumluluğumuz olmasa da gerginlik tarafları olduğumuz için Esnaf ve Sanatkarlarımızdan ve Karabük Kamuoyundan özür dileriz. Kıymetli Esnaflarımızın hiçbir zaman böyle bir durumu hak etmediği konusunda hemfikiriz. Esnaflarımız her zaman her yerde sergilediği doğru duruş ve tutumu o günde sergilemiştir. Bizler Oda Başkanları ve Temsilcileri olarak seçim günü yapılan haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı koyamayarak gerginlik tarafı olduk. Tüm bu davranışlar, yapılan usulsüzlükler seçimin iptali ile tescillenmiş oldu.

Tüm bunların gölgesinde Ülkemizin yeniden bir seçim arifesinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçim çalışmaları ile uğraşıldığı bu dönemde bir oldu bitti ile 4 Haziran’da Kooperatifimizin seçim kararı alınmıştır. Mesele bellidir. Ülke Cumhurbaşkanı Milletvekili seçimi ile uğraşırken, bu kargaşada seçimi sessiz sedasız yapmaktır. Kaldı ki seçime 4 gün kalmasına rağmen Başkan tarafından esnaflara yönelik bir çağrı, duyuru basın bildirisi yapılmamıştır.

Biz Esnaf ve Sanatkarımızı yeni bir kavganın, kargaşanın içine sürüklemek istemediğimiz için birleşerek aşağıda imzası bulunan Oda Başkanları olarak Kefalet Yönetimine talibiz.Allah’ın izni ile bizim yönetimimizde hiçbir Esnafımız kayıp yaşamayacak ve kredi talepleri anında şeffaf ve adil bir şekilde sonuçlanacak. Tüm üyeler ister bağlı Odalarından isterlerse Kooperatifimizden krediye müracaat edebilecekler. Kooperatifimizde tüm Odalarımızın Başkanları söz sahibi olacak. Barış, Kardeşlik ve Dostluk ortamı pekişecektir. Bu konuda ilk adım olarak tüm Yönetimimizi Oda Başkanlarımızdan oluşturup, her meslekte Esnafımıza hitap etmek için çalışacağız Tek gündemimiz Esnaflarımızın işlerini büyütmek odaklı çalışma olacak. Kooperatifimizle beraber tüm Odalarımız ve Esnaflarımız büyüyecek.

4 Haziran 2023 Pazar günü Yenişehir Vali Nafiz Kayalı Spor Salonunda saat 11:00’de yapılacak Kooperatifimiz Genel Kuruluna tüm Esnaflarımızı davet eder, hayırlı bereketli işler dileriz.” (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bas
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
17 Nisan, 2026 15:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Birlik Medya kapılarını öğrencilere açtı

Karabük Üniversitesi Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu  Radyo–Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri, proje çalışmaları kapsamında Karabük’ün 70 yıllık basın geçmişine ışık tutan Karabük Birlik Medya’yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazete çalışanlarıyla bir araya gelen öğrenciler, hem mesleki deneyimler hakkında bilgi aldı hem de projeleri için çekimler gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca Birlik Medya ortaklarından Şafak Zeki Akca ile de görüşerek, medya sektörü ve habercilik üzerine değerlendirmelerini dinledi.

Dijital ve geleneksel haberciliğin ele alındığı ziyarette, öğrencilere sektörün işleyişi, haber üretim süreçleri ve medya alanındaki dönüşüm hakkında bilgiler aktarıldı.

Gazete çalışanları, öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, mesleki gelişimlerine katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin