Karabük Postası tarafından
04 Mart, 2017 14:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eskipazar’da Köy Ziyaretleri Sona Erdi

  Eskipazar Kaymakamı Samet Serin İlçe Şube Başkanları ile birlikte 3 Yeşiller, Sallar ve Söbüçimen Köylerini ziyaret etti. 10 Ocak 2017 tarihinde program dahilinde Eskipazar Kaymakamı Samet Serin’in Başkanlığında, Jandarma Komutanı J. Kd. Bçvş. Vahdi Güngör, Özel İdare Müdürü Bülent Ceylan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Bostan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü V. Erdal Çetin ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü personeli İsmail Ünal’ın katılımlarıyla başlayan köy teftiş ve ziyaretleri Söbüçimen Köyünde sona erdi. Köy ziyaretinin son gününde Yeşiller, Sallar ve Söbüçimen Köyleri ziyaret edildi. Ziyarette 2016 yılı yatırım programı kapsamında Yeşiller Köyüne yapılan asfalt yerinde incelendi. Yoğun kar nedeniyle tahrip olan yolda inceleme yapan Kaymakam Samet Serin bozulan yolların en kısa sürede düzeltileceğini söyledi. Köydeki yaşlılarla da sohbet eden Kaymakam Samet Serin,  yaşlıların hayat tecrübelerini ve sıkıntılarını dinledi. Köy muhtarları köyleri hakkında bilgi aktararak köylerindeki sorunların yerinde incelenmesinden ve Kaymakam Samet Serin’in  ziyaretinden son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Ayrıca, 2017 yılı için köylere kurulması planlanan güvenlik kamerası için de yer tespitinde bulunuldu. Köylülerle sohbet eden Kaymakam Samet Serin ve beraberindeki heyet köy ziyaretlerini sonlandırdı. Kaymakam Serin yaptığı kısa değerlendirmede; “10 Ocak 2017 tarihinde başladığımız köy teftiş, denetim ve ziyaretlerimizde eksikleri ve sıkıntıları yerinde tespit ettik. Köy ziyaretlerimizi sonlandırdık ama bu demek değildir ki bundan sonra yapılmayacak ara ara yine ziyaretlerimize devam edeceğiz köylü vatandaşlarımızla yine iç içe olacağız. Bizler noksanlıkları ve sıkıntıları yerinde tespit ettik en kısa zamanda çözülmesi noktasında ilgiliş bilimlere talimatlarımızı verdik” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yol heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bolu’nun Seben ilçesinde yol, aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.
Bolu genelinde etkili olan yağmur, Seben ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Bolu-Seben kara yolunun Korucuk köyü mevkiinde aşırı yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi. Heyelanda dağdan inen toprak ve kaya parçaları yolu tamamen trafiğe kapattı.

"Çalışmalar aralıksız sürüyor"
Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, yolun 14-26. kilometreleri arasındaki Korucuk köyü mevkiinde ulaşımın çift taraflı olarak durdurulduğu belirtilerek, "Meydana gelen heyelan nedeniyle söz konusu yol, çift taraflı olarak trafiğe kapatılmış olup, İl Jandarma Komutanlığı asayiş ve trafik ekiplerince gerekli emniyet ve güvenlik tedbirleri alınmıştır. Yolun yeniden trafiğe açılmasına yönelik çalışmalar, Seben İlçe Özel İdare Müdürlüğü ile Karayolları ekipleri marifetiyle aralıksız şekilde devam etmektedir" denildi.
Olay yerinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirirken, İl Özel İdaresi ve Karayolları’na bağlı iş makineleri yolu temizleme çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Yağışın devam ettiği bölgede yeni bir toprak kayması riskine karşı ekipler hazır bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin