Eskipazar’da Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu kuruldu
Eskipazar İlçesinde filyasyon çalışmaları takip kurulu oluşturulurken, kurul ilk toplantısını Kaymakam Emrah Bütün Başkanlığında Jandarma Komutanı J. Yzb. Aydın Aydın, Emniyet Amiri V. Kom. Yrd. Oğuzhan Güler ve Eskipazar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ozan Şengül’ün katılımı ile gerçekleştirdi.
Toplantıda hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayılarındaki değişimin takibi, alınması gereken önlemler, hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişinin temaslılarına daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilmek için oluşturulan Filyasyon ekiplerine kolluk birimleri ile mahalle muhtarı, öğretmen ve imamlarca da gerektiğinde destek verilmesi ve temaslı kişilerin izolasyonda kalmalarının sağlanmasına destek olmalarına karar verildi.
Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulunun çalışmalara alınan kararlar doğrultusunda yoğun bir şekilde devam ettiği ifade edildi.
Bin kişiye ev pansiyonculuğunu öğrenerek sertifika aldı
Kastamonu Üniversitesi tarafından 2 yıldır sürdürülen ve bin kursiyere çevrimiçi ev pansiyonculuğu eğitimi verilen proje sona geldi.
Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğünde, Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İş birliği Ortaklıkları çerçevesinde desteklenen "Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme" başlıklı projenin kapanış toplantısı, Mevlüt Beyribey Konukevi’nde gerçekleştirildi. 24 ay süren ve toplamda 250 bin Euro destek alan proje, proje çıktılarının tanıtımı, katılımcı sertifikalarının takdimi ve proje sürecine ilişkin değerlendirmeleri içeren etkinlik programıyla tamamlandı. Toplantıya, Proje Yürütücüsü Dr. Nagihan Çakmakoğlu Arıcı, çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nagihan Çakmakoğlu Arıcı gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Çakmakoğlu Arıcı, projenin bölgesel kalkınmaya yaptığı katkıya dikkat çekerek bu proje ile hem ev pansiyonculuğu alanında uygulanabilir bir eğitim modülü geliştirdiklerini hem de kültürel gastronomi mirasını dijital bir platformda kayıt altına aldıklarını ifade etti.
Ayrıca Doç. Dr. Çakmakoğlu Arıcı, kırsal turizmin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi için yerel halkın güçlendirilmesini çok önemsediklerini söyleyerek çalışmanın sonuçlarını paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi.
Etkinlik kapsamında proje sürecinde yer alan katılımcılara belgeleri takdim edildi.
İtalya’dan Benevento Sannio Üniversitesi, İspanya’dan Sevilla Üniversitesi ve Norveç’ten Stavanger Üniversitesi’nin ortak olduğu projede bin kursiyer çevrimiçi ev pansiyonculuğu eğitim modülünde eğitime katılarak sertifika aldı. Ayrıca proje kapsamında 80 yöresel yemek tarifi sisteme kazandırıldı.