Eskipazar’da bir köy karantinaya alındı

Karabük Postası tarafından
01 Eylül, 2020 07:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar ilçesinde korona virüs (Covid-19) vakaları nedeniyle bir köy karantinaya alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Bayırdır köyünde 14 günlük karantina uygulanması kararı alındı. Birden fazla pozitif vakanın olması ve temaslı vakaların fazlalığı nedeniyle virüsün yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Bayırdır köyünde 14 Eylül’e kadar giriş çıkışların sınırlandırılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Evlerinde tedavisi devam eden Covid-19 hastalarının ve temaslılarının sağlık sebepleri dışında evlerinden ve köylerinden çıkışlarına müsaade edilmemesine, köyde ikamet eden kamu ve özel sektör çalışanlarının karantina süresince izinli sayılmasına karar verilmiştir."  

Bizi sosyal medyadan takip edin

Doğu Karadeniz yaylalarında kış bitmiyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hafta sonundan bu yana mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları 2 bin metrenin üzerindeki yaylalarda kar yağışının görülmesine neden oldu.
Mayıs ayında sıcaklık değişimi ile birlikte kıyı kısımlarında yaşanan yağmur yağışı yüksek kesitlerde yerini kar yağışına bırakırken, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Artvin’in 2 bin metre rakımın üzerindeki yaylalarında kar yağışı görülüyor.
Kar yağışından 2 bin 300 rakımdaki Trabzon’un Köprübaşı ilçesindeki Taşlı Yaylası da nasibini alırken, yayla yağan karın akabinde beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının yaşandığı yayladaki turistik tesis işletmecilerinden Rafet Hancı (60) o anları "Sabah 07.30 üzere kar yağışı başladı ve devam ediyor. Kara yakalandık. Ayıya karşı da önlemimizi aldık, kocaoğlan burada" diyerek cep telefonu kamerası ile kayda aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.