Eskipazar’da Arı Kovanı Dağıtımı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Nisan, 2016 14:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar’da Arı Kovanı Dağıtımı Yapıldı

Eskipazar Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kanalıyla İl Özel İdaresi Finansman Desteği ile uygulanan Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında Eskipazar’daki  20 çiftçiye toplam 100 adet arı kovanı dağıtımı yapıldı.

Tarımsal üretimin kalite, miktar ve çeşitliliğini artırılmasına yönelik olarak uygulamaya konulan projelerden bir tanesi olan Arıcılığı Geliştirme Projesi ile İlçemizde 3600 adet olan kovan varlığının ilk etapta 10.000 kovana çıkarılması planlanmaktadır. İlçemizdeki başta bal olmak üzere arı ürünleri üretim potansiyelinin kullanılarak bal üretiminin artırılması ve çiftçilerimizin gelir seviyesinin artırılması amaçlanmaktadır.

Kovan dağıtımına katılan İl Genel Meclisi üyeleri Sedat Yaman ve Kamil Ünal, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Genel Meclisi olarak tarıma her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyleyerek dağıtımı yapılan kovanların çiftçilere hayırlı olmasını dilediler.

Çiftçiler kovan dağıtımından duydukları memnuniyeti ifade ederek, İlçe Kaymakamı Hülya Yavuz ’a yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler. Kaymakam Hülya Yavuz arıcılığın önemine ve balın gıda olarak değerini vurgulayarak üretimin  artırılması için gereken çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte subat ayinda 332 konut 33 is yeri satildi uXvESa9p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini yayımladı.

Buna göre, Türkiye genelinde Ocak ayında ilk el konut satışı 37 bin 785, ikinci el konut satışı 86 bin 764 olmak üzere toplam 124 bin 549 konut olarak gerçekleşti.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te Şubat ayında 235’i ikinci el olmak üzere toplamda 332 konut satıldı. İşyeri satışları üzerinden ise 28’i ikinci el olmak üzere toplam 33 iş yeri satışı da gerçekleşti.

Aynı dönemde Zonguldak’ta ise 524 konut, 75 iş yeri, Bartın’da ise 164 konut, 23 iş yerisatışı gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin