Karabük Postası tarafından
08 Mart, 2016 14:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Eski Başkan Hüseyin Erer’den Teşekkür

Yeşilmahalle’deki Belediye binasının Karabük Valiliğine tahsis edilmesi en çok binayı oraya yaptıran dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Erer ‘in yüzünü güldürdü Karabük Belediyesi eski Başkanı ve Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Hüseyin Erer, Yeşilmahalle’ deki binanın Karabük Valiliği olarak kullanılması kararında emeği geçenlere teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı. “Karabük Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde belediye hizmetleri mekan sıkıntısı sebebiyle çok sayıda yerde görülüyordu. Buda hem zaman hem de iş kaybına sebep olmaktaydı. Belediye hizmetlerinin tek bir yerden yürütülmesinin hem hizmet verimliliğinin arttırılması hem de giderlerin azaltılması açısından doğru olacağı kanaatiyle yeni bir belediye binası yapılması kararı alınarak belediye meclisinden geçirilmiştir. Bu kararı alırken belediye hizmetlerinin yanında şehrin geliştirilmesi, merkezin büyütülmesi ve özellikle Karabük’ümüzden geçen Safranbolu, Kastamonu ve Sinop güzergahına giden Karabük’ümüzden ilk kez geçenlerin aklında Karabük’ün daha güzel ve daha modern bir yer olarak kalışı gibi amaçlarımızda vardı. Bu sebeple şehir plancılarıyla ve konuyu bilen uzmanlarla çok sayıda toplantılar yaptık ve belediye binasının yerini bu uzmanlarla bu amaçların gerçekleştirilmesi için birlikte tespit ettik. Bu karar verildikten sonra ulusal düzeyde proje yarışması düzenledik, yarışmaya 61 proje katıldı. Bu 61 proje içinden jürimiz bu uygulanan projeyi seçti ve bu projenin ihalesi yapıldı. Karabük belediyesine 11.6(on bir trilyon altı yüz milyar)trilyon bedele mal olmuştur. Daha sonra çeşitli sebepler sonucu bu binaya Karabük belediyesi taşınmamıştır. Bu binanın bu şekilde durması Karabüklüleri üzmekteydi. 18.000 m2 kapalı alanı olan bu binada 150 araçlık otopark, kütüphane ve yöresel ürünler tanıtma alanları gibi sosyal alanlarda mevcuttur. Ayrıca bahçe ve çevre düzenlemesinde proje kapsamında yapılmıştır. Bu proje ulusal düzeyde yapılan bazı yarışmalara gönderilmiş ve birincilik ödülü de almış bir projedir. Böylesine çok amaçlı bir bina ve çevresinin Karabük Valiliğine tahsis edilmesi son derece doğru olmuştur. Bizlerin bu projeyi gerçekleştirirken amaçladığımız çok sayıda olgunun bu vesileyle gerçekleştirilecek olması bizi mutlu etmiştir. Bu binanın Karabük Valiliği olarak kullanılması için hem Hükümetin, hem de Karabük Belediyesi Başkanlığının oluru zorunludur. Bu sebeple bu olayın gerçekleşmesine vesile olan başta siyasi büyüğümüz Karabük tarihinin siyasette en yüksek makamlara gelmiş kişisi olan Sayın Mehmet Ali Şahin’e, Karabük Milletvekili Sayın Burhanettin Uysal’a, Karabük Valisi Sayın Orhan Alimoğlu’na ve Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’ye teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Karabük’ümüz için hayırlı bir iş olmuştur.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
31 Ocak, 2026 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AK Parti Batı Karadeniz Strateji Toplantısı Karabük’te

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenecek Batı Karadeniz Bölge Strateji Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş’ün teşrifleriyle Karabük’te gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek program kapsamında, bölge teşkilatlarının katılımıyla strateji toplantıları ve çalıştaylar düzenlenecek. Program, pazar günü yapılacak değerlendirme toplantılarının ardından sona erecek.

Toplantıya Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Kastamonu, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat illerinden gelecek teşkilat mensupları katılacak. Program kapsamında 10 ilin il başkanları, 109 ilçenin ilçe başkanları, il koordinatörleri ve teşkilat başkanları Karabük’te bir araya gelecek.

Bölge Strateji Toplantısı çerçevesinde, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Batı Karadeniz Bölge Başkanı Mücahit Yılmaz tarafından “AK Parti Teşkilat ve Siyaset Anlayışı” başlıklı sunum gerçekleştirilecek. Teşkilat Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız, “Lider, Fikir ve Teşkilat Eğitimi” başlıklı eğitim programıyla teşkilat mensuplarına hitap edecek. Teşkilat Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı ise “Siyasal İletişim” konulu eğitim verecek.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Batı Karadeniz Bölgesi’nden gelecek teşkilat mensuplarını Karabük’te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirterek, bu toplantıların teşkilatların sahadaki koordinasyonunu güçlendirmesi ve ortak akılla belirlenecek stratejilere katkı sunması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin