Engelliler için en güzel bayram hediyesi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Temmuz, 2016 08:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Engelliler için en güzel bayram hediyesi

BARTIN 80 yaşındaki İstanbullu emekli işadamı Hüseyin Faruk Üstün, Bartın’daki engelliler için 5 akülü ve 4 normal tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi aracılığıyla dağıtılan sandalyeler en güzel bayram hediyesi oldu. Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ferit Kurulan dernekte düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İstanbul’da yaşayan 80 yaşındaki Hüseyin Faruk Üstün’ün derneğe 5 akülü sandalye, 4 normal sandalye bağışladığını söyledi. Bu tarz bağışların dernek açısından çok önemli olduğunu belirten Kurulan şunları kaydetti: “Bu tür bağışlar derneğimiz için çok önemli. Çünkü engellilerimizin bu sandalyeler eli kolu ayağı oluyor. Dernek olarak Ramazan Bayramı’na yaklaşırken bayram öncesi engellilerimize bayram hediyesi vermek istedik. Bu yardımları bizlere ulaştıran kişilere, kurumlara, kuruşlara çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu tür araçları, dernek bütçesiyle almamız mümkün değil. Ancak böyle gönüllü bağışçılarımızın aracılığı ile engellilerimiz ile buluşturuyoruz bu tarz yardımları. İstanbul’dan bir bağışçının bu düşünceli davranışı bizi ayrıca onurlandırıyor. Engelli kardeşlerimize sandalyeleri şimdiden hayırlı olsun. Emeği geçe herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin