Karabük Postası tarafından
02 Ağustos, 2016 14:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Emniyet Darbe Girişimi Dolandırıcılarına Karşı Uyarılarını Sürdürüyor

Karabük Emniyet Müdürlüğü, darbe girişimini fırsat bilen dolandırıcılara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarmaya devam ediyor. Karabük  İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından, “adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı”, “darbe listenizde adınız var” gibi söylemlerle operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlardan para ve altın talebinde bulunan dolandırıcıların ortaya çıktığı kaydedildi. Ayrıca asker veya polis üniforması şüpheli şahısların vatandaşların ikametlerine giderek, “olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız”, veya “ikametinizde arama yapacağız” diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları ifade edildi. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “İletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimizce gerekli çalışmalar yapılmakta olup, vatandaşlarımızın böyle bir dolandırıcılık olayı ile karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen 155 polis imdat hattını aramaları ve bu şahıslara itibar etmemeleri hususlarını kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Aynı mahallede gelen 2 ayrı ihbar ekipleri harekete geçirdi

Bartın’nda aynı mahallede aynı anda gelen 2 ayrı ihbar mahalleyi ayağa kaldırdı. Polis, bekçi, doğal gaz arıza ve itfaiye ekipleri seferber oldu.
Bartın Kemer Mahallesi Aşağıcami Sokak’ta bulanan bir evde baca yangını ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve doğal gaz arıza ekipleri sevk edildi. Ekipleri gören mahalleli sokağa çıkarken, bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Teknik ekipler ise doğal gaz hattını kesmek için hazır bekledi. İtfaiye ekipleri ise alevlere müdahale etmek için bacasında yangın çıktığı ileri sürülen eve girerek, inceleme yaptı. Evde ve bacada hasar meydana gelmezken, bacadan çıkan yoğun dumanın yangın paniğine neden olduğu ortaya çıktı.
İhbarının yapıldığı anlarda, yanan evin yaklaşık 500 metre ilerisindeki Kavaf Sokak’taki bir evde yaşayan kadın ise, KADES mobil uygulaması butonuna basarak polisten yardım istedi. Bartın Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Büro, Yunus Polisleri ve Asayiş Şubesi sivil ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. KADES’e basan ve ismi açıklanmayan kadın, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan bir kişinin karşıdaki bina inşaatından, yaşadığı evin camlarına doğru fener tutarak, rahatsız ettiğini söyledi. Bunun üzerine ise harekete geçen polis ekipleri, inşaat halindeki binada arama yaptı. Bina ve çevresinde arama yapan ekipler, kimseye ulaşamazken, KADES’e basan kadın ise ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin