Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2016 07:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BÜ’nün Edebiyat Sempozyumuna Önemli İsimler Katılacak

BARTIN Üniversitesi (BÜ) Edebiyat Fakültesi ile Atatürk Merkezi Başkanlığı tarafından Uluslararası Edebiyat ve Toplum Sempozyumu düzenlenecek. Hürriyet Gazetesi Yazarı ve Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, felsefeci, akademisyen Prof. Dr. Ahmet İnam, Yazar Akademisyen Prof. Dr. Turan Koç gibi isimlerin konuşmacı olarak katıldığı sempozyum 28-30 Nisan tarihlerinde Bartın Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilecek. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş ve BÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. İbrahim Delice’nin açılış konuşmalarını yapacağı sempozyumda edebiyat ve edebiyatla disiplinlerarası ilişki kurulabilecek sosyoloji, güzel sanatlar, psikoloji, felsefe, iletişim bilimi, sinema vb. alanlarda sunumlar gerçekleştirilecek. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Hayal gücünün imkân ve sınırlarını zorlayan edebiyatın toplumla ilişkisinin bütün yönleriyle ve disiplinler arası metotlarla ele alınacağı bu sempozyuma katkıda bulunabilecek bilim insanlarımızı üniversitemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz.” dedi. Sempozyumun açılış töreni 28 Nisan saat 09:30’da Bartın Üniversitesi konferans salonunda yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
16 Aralık, 2025 16:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te 2 Bin Yıllık Mısır Heykeli Ele Geçirildi

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı ile Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Karabük Merkez ve Safranbolu ilçesinde tarihi eser kaçakçılığına yönelik iki ayrı operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, 12-13 Aralık 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 2 şüpheliye ait iş yerlerinde adli arama yapıldı. Aramalarda, milattan önce 3. veya 5. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen Antik Mısır dönemine ait 1 adet heykel ele geçirildi. Ayrıca Bizans, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 60 adet sikke, 10 adet tarihi obje, 5 adet tarihi yüzük ve 2 adet tarihi kolye ucu bulundu.

Operasyon kapsamında ayrıca 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 161 adet 7.65 mm çapında fişek, 9 adet 9 mm fişek, 2 adet el dedektörü, 2 adet bakır define arama çubuğu ile 2 adet el yapımı patlayıcı madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, emniyet ve asayiş ile halkın huzurunun devamının sağlanması amacıyla tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin