Dünya Mirası Şehirleri Çocukları 23 Nisan’da Safranbolu’da Buluşuyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2016 15:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Dünya Mirası Şehirleri Çocukları 23 Nisan’da Safranbolu’da Buluşuyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Safranbolu Belediyesinin öncülüğünde Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile yapılacak etkinliklerde Dünya Miras Şehirleri Çocukları Safranbolu’da Buluşacak.

2 gün sürecek olan etkinliklerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerinin yanı sıra,  okul eşleştirme programı, sergiler, söyleşiler, Safranbolu gezisi, Bilgi Evi Öğrencileri ile piknik, halk oyunları gösterileri de yer alacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ülkemiz genelinde her yıl uluslar arası çocukların katılımları ile kutlandığını, çeşitli ülkelerden çocuklar ülkemizdeki kutlamalara teşrif ettiklerini, bu noktadan hareketle Safranbolu’da da böyle bir program yaparak 23 Nisan etkinliklerinin uluslar arası yapılması kararını almış idik. Bu kapsamda 15 ayrı şehre yaptığımız davete 8 kentten cevap geldi. Çanakkale, Pamukkale, Diyarbakır, İstanbul, Edirne, İzmir ve Muğla’dan davetimize icabet edecekler. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kardeş şehirlerden, Bulgaristan ve Makedonya’dan çocuklarımızı da konuk edeceğiz. Böylelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı münasebeti ile Safranbolu’muza 170 çocuğumuz öğretmenleri ile birlikte misafirimiz olacaklar. Biz bu misafirlerimizi öncelikle Dünya Mirası vurgusunu yapmayı, yine Dünya Mirasının farkındalığını oluşturmayı, UNESCO ve OWHC birlikteliğinde faaliyetler göstererek vurgu yapacağız. Bu program aynı zamanda Türkiye haritasını en güzel şekilde yansıtacak bir program ve Safranbolu’nun ülkemizdeki Dünya Mirası şehirleri arasındaki önderliğini de gösteren bir program olacaktır. Yine bu etkinlik kapsamında çocuklara dünya mirasına sahip çıkmaları gerekliliğini anlatacağı ve sahip çıkıldığında daha fazla ziyaretçi alacağımızın da göstergesi olacağını düşünmekteyim.  Ben bu vesile ile etkinliğin yapılması aşamasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve katkılarından dolayı misafir şehirlerin Belediye Başkanlarına şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin