blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Devrek’in ilk kadın baston ustası dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinin ilk Kadın Baston Ustası Mürvet Okur (76)son yolculuğuna dualarla uğurlandı.
İlçede 1987 yılında ilk kadın baston ustası olarak mesleğe başlayan ve o tarihten bu yana başarılı çalışmalara imza atan ve birçok siyaset, devlet adamı ve diğer ünlülere bastonlar göndererek ilçenin sesini duyuran Mürvet Okur ilçenin ilk kadın baston ustası olarak biliniyordu.
Okur Merkez İbrahim Ağa Caminde cenaze namazından sonra Devrek Belediyesi Yeni Mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze namazında ilçe protokolü hazır bulunurken, Okur evli ve iki çocuk annesiydi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ’den Türkiye patentli zırh sistemi projesi

Bartın Üniversitesince (BARÜ) farklı üniversitelerin ortaklığıyla hazırlanan askerî kara araçlarına yönelik hibrit zırh sistemi Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillendi.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Alkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Mühendislik Fakültemiz diğer üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri ile önemli projelere imza atmakta. Bunlardan birisi de TUBITAK 1001 projesi. Hocalarımızdan Prof. Dr. Sabri Gök ile Doç. Dr. Yılmaz Kök bir TÜBITAK 1001 projesi gerçekleştirerek Roketsanın tesislerinde deneyerek, askeri kara araçlarına daha iyi bir zırh ortaya çıkarmış bulunmaktalar" dedi.
Projeyi hazırlayan isimlerden BARÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sabri Gök, "Bizim bu projedeki amacımız askeri kara araçlarında kullanılmak üzere zırh delici mermilere karşı tam bir koruma sağlamaktır. Bu amaçlar hibrit kompozit eklemeli bir zırh üretmiş bulunmaktayız" diye konuştu.
Oluşturulan zırhın farklı katmanlardan oluştuğunu belirten BARÜ Öğretim Üyesi Proje Araştırmacısı Doç. Dr. Yılmaz Küçük, "Bu zırh Türkiye patentini 1 yıldan daha kısa sürede tescil aldı. Avrupa patenti için de başvurumuzu yaptık" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.