Karabük Postası tarafından
30 Aralık, 2016 07:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Devrekani Ovası’nda 51 bin 280 dekar zirai arazi suyla buluştu

KASTAMONU Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da inşa edilen Kulaksızlar Sulamasında çalışmalar hızla devam ediyor. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 90’a ulaşan tesis ile 2016 yılı sulama mevsiminde Devrekani Ovası’nda yer alan 51 bin 280 dekar zirai arazi suyla buluştu. Proje’nin su kaynağını oluşturan Kastamonu Kulaksızlar Barajı, 18 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip bulunuyor. İş kapsamında, sulama şebekesinde 24 kilometre ana iletim hattı, 142 kilometre yedek iletim hattı, bin 166 adet sanat yapısı ile 9 adet yatay sondaj imalatı tamamlandı. Barajda toplulaştırma işleri ile tarla içi ulaşım yolları yapımı ise devam ediyor. Kastamonu’da baraj, gölet ve sulama tesislerinin hizmete sokulması ile yörede üretilen tarımsal ürünlerin tür ve üretim miktarlarında artışlara bağlı olarak kırsalda ekonomik olarak kalkınma sağlanacak. Bölgenin organik tarım açısından yüksek potansiyele sahip olması sayesinde sulu tarımla birlikte sarımsak, pirinç, üryani eriği, siyez bulguru gibi yerel marka ürünleri organik tarıma kazandırılarak, daha fazla katma değer oluşturması hedefleniyor. Milli ekonomiye yılda 15 milyon TL katkı sağlayacak Kulaksızlar Sulaması Projesi hizmete alındığında milli ekonomiye yılda 15 milyon TL fayda sağlanacağını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Tarımda kullanılan suyun sürdürülebilirliğinin sağlanması maksadıyla modern sulama sistemleri yapıyoruz. Çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi yoluyla da 8 yerleşim yerinde 1.967 adet mülk sahibinin tarımsal gelir artışı sağlanacak ve istihdamın önü açılacak” dedi. Haziran 2016 tarihinde Kastamonu’da düzenlenen merasimde, 170 milyon TL yatırım tutarına sahip 21 adet tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştiren Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2003-2016 yılları arasında DSİ tarafından Kastamonu’ya yapılan toplam yatırım tutarının takriben 654 milyon TL’ye ulaştığını kaydetti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şöyle devam etti: “2003 yılından bugüne kadar Kastamonu’da 3 adet sulama tesisini hizmete aldık. Tamamladığımız tesislerle toplam 108 bin 620 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece çiftçilerimize yılda 86,9 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 2019 yılı sonuna kadar bölgede toplam 9 adet sulama projesini daha hayata geçireceğiz. Toplamda 154 bin dekar alanı sulamaya açacağız ve bu topraklardan yılda 123 milyon 248 bin TL zirai gelir artışı elde edilecek”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Makas, Konuralp’de yapılan denetime katılarak esnafları ziyaret etti

Düzce Valisi Mehmet Makas, Konuralp bölgesinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla trafik ve jandarma ekiplerinin denetim noktalarını ziyaret etti.
Denetim noktalarında görevli personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mehmet Makas, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak adına yürütülen uygulamaların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı. Özellikle trafik güvenliği, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik denetimlerin önemine dikkat çeken Makas, sahada görev yapan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Programı kapsamında Konuralp bölgesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Makas, işletme sahipleriyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Esnaflarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Makas, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. Vali Makas, ziyaretleri sırasında bölgede bulunan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlarla da sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Öğrencilerin ve vatandaşların görüşlerini dinleyen Makas, Konuralp’in hem tarihi hem de sosyal yapısıyla Düzce için önemli bir merkez olduğunu belirterek, bölgenin gelişimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin