Karabük Postası tarafından
31 Ocak, 2019 14:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

ÇPL öğrencileri Slovenya’da eğitim aldılar 

Yenice ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte Slovenya’da eğitim aldılar. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Erasmus + Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) ve Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği (KA102) kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına sunulan “Avrupa Ülkelerinde Kaynaştırma Eğitiminde Yenilikçi ve Başarılı Uygulamalar” ve “Öğrencilerimizin Avrupa'da Montessori Stajı” projeleri kapsamında okulumuzdan toplam 20 kişi Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da eğitim alma fırsatına ulaşmış oldu. “Öğrencilerimizin Avrupa'da Montessori Stajı” kapsamında, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında eğitim gören 8 öğrenci, 2 öğretmen ve idareci refakatinde Slovenya’nın başkenti Ljubljana’nın önde gelen eğitim kuruluşu Vrtec Najdihojca Eğitim Kurumunda staj yapma imkânı buldu. Ayrıca okuldan 9 öğretmen ise “Avrupa Ülkelerinde Kaynaştırma Eğitiminde Yenilikçi ve Başarılı Uygulamalar” projesi kapsamında yine Ljubljana’da faaliyet gösteren öncü eğitim kuruluşu Skupina Primera Eğitim Kuruluşunda eğitim almış oldular. Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş, söz konusu projelerin 2023 eğitim vizyonu hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini, önümüzdeki yıl içinde yine proje çalışmalarının olduğunu, gelecek yılki projelerin de geçmesi halinde okulumuz Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde eğitim gören her üç öğrenciden birisinin Avrupa’da staj yapma fırsatına ulaşacaklarını ifade etti. 2019 yılı içerisinde 13 öğrenci ve 6 öğretmenin daha Avrupa’da alanlarıyla ilgili konularda eğitim alacaklarını söyledi. Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş, “Başarılı bir staj dönemi geçiren öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ile birlikte eğitim aldıkları Slovenya’nın başkenti Ljubljana başta olmak üzere Avusturya (Viyana), Cekya (Prag), Macaristan (Budapeşte), Slovakya (Bratislava) ve Hırvatistan (Zagrep) gibi Avrupa’nın önde gelen 6 ülke ve 6 başkentine kültürel gezi kapsamında seyahat etmişler böylece farklı kültürleri yakından tanıma fırsatına ulaşmışlar ve yabancı dillerini de geliştirme fırsatına ulaşmışlardır.Projede yer alan öğrenci ve öğretmenlerimiz, uluslararası geçerliliği olan belgelere sahip olma fırsatına ulaşmış olup, 2023 Eğitim Vizyonu adına gelişimleri açısından son derece önemli bilgiler edinmiş oldular. Öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte Ljubljana Büyükelçisi Esen Altuğ'u makamında ziyaret ettik. Sayın Büyükelçimizi misafirperverliğinden dolayı okulumuz adına çok teşekkür ederim” dedi.

blank
Sevgi Özdemir tarafından
23 Nisan, 2025 16:56 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Faturalarımız tam, hizmet yarım

Bugün İstanbul bir kez daha sallandı. Kandilli Rasathanesi'ne göre 6.2 büyüklüğündeki deprem kısa sürdü ama etkisi derin oldu. Panik, endişe ve en önemlisi iletişimsizlik. Deprem olur olmaz herkes telefonu eline aldı, sevdiklerine ulaşmak istedi. Ama çoğumuz, sevdiklerimizi aradığımızda telefonlarımızda sadece sessizlikle karşılaştık. GSM operatörleri yine sınıfta kaldı.

Her ay düzenli olarak ödediğimiz yüzlerce liralık fatura, yalnızca konuşma ve internet değil, ihtiyaç anında çalışacak bir sistemin bedeli olmalı. Ama bugün gördük ki, o sistem en gerekli anda iflas ediyor. Bu sadece birkaç dakikalık bir kesintiden ibaret değil; milyonlarca insanın aynı anda sessizliğe mahkum edilmesi demek. Afet anında en çok ihtiyaç duyulan şey iletişimken, sesimizi duyuramamak demek yalnızca teknik bir sorun değil, bu yaşama tutunmaya çalışan insanların hayati bir bağdan koparılması demek.

Hatırlarsanız 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde de aynı sorunu yaşadık. O gün yüz binlerce insan enkaz altında sevdiklerine ulaşmaya çalıştı. O gün de aynı tablo karşıladı bizleri. Yani bu bir ilk değil, ama ne yazık ki hâlâ bir son da değil.

6.2 büyüklüğündeki bugünkü depremde iletişim altyapısı bu kadar kolay çöktüyse, olası büyük İstanbul depreminde neyle karşılaşacağız?

Uzmanlar yıllardır bu depremin 7’nin üzerinde olacağını söylüyor. Durum böyleyken, GSM operatörleri hâlâ bu yükü kaldıramıyorsa, esas felakette sistem tamamen devre dışı mı kalacak? O zaman sadece binalar mı yıkılacak, yoksa iletişimsizlik yüzünden umutlarımız da mı enkaz altında kalacak?

Devamlı artan fiyatlar, paketlere eklenen "katma değerli hizmetler", 5G vaatleri… Hepsi güzel. Ama bu hizmetlerin en temel işlevi, acil durumlarda çalışması değil mi? İletişimin en çok gerektiği anda yok oluşu insanların can güvenliğine karşı işlenmiş ciddi bir ihmaldir.

Bu saatten sonra "yoğunluktan dolayı hatlar kilitlendi" bahanesi kimseyi tatmin etmiyor. Çünkü biz bu yoğunluğun ne zaman geleceğini biliyoruz: her depremde, her afette, her kriz anında. Bilinmeyen değil, beklenen bir senaryoya karşı hazırlıksız olmak, affedilir bir şey değildir.

Reklam filmlerinizdeki "gelecek burada" sözleriyle değil, kriz anlarında göstereceğiniz dayanıklılıkla güven kazanın. Çünkü biz artık her ay farklı bahanelerle artan fatura değil, karşılık istiyoruz.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.