Karabük Postası tarafından
26 Kasım, 2016 14:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

ÇPAL Öğrencilerine Avrupa’ da Staj İmkânı

Karabük Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, 2016-1-TR01-KA102-029464 proje nolu “Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı” konulu proje, T.C. Avrupa Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı)tarafından kabul edilerek, taraflarca sözleşme imzalanırken,  katılımcı öğrenci başvuruları ise sona erdi.

Proje kapsamında, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi, Safranbolu Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Safranbolu Ovacuma Çok Programlı Anadolu Lisesinin, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında öğrenimlerini sürdüren 30 öğrenci 2 hafta süre ile 4 öğretmen gözetiminde Almanya’da staj görecekler. Almanya’da staj görecek öğrenciler için hazırlanan projenin  52.334,00 avro olan maliyetinin tamamı, Avrupa Birliği fonlarından karşılanacak. Öğrenciler, 26 Şubat 2017 – 11 Mart 2017 tarihleri arasında ve 19 Mart 2017-01 Nisan 2017 tarihleri arasında 15’er öğrenci olarak eğitim alacak.

Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mahir Emre Doğuş, “Okullarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencilerinin Avrupa’daki eğitim modellerini öğrenmek ve iyi uygulamalardan faydalanmak için pek çok çalışma yaptıklarını söyledi. Doğuş, “Bu projemizle öğrencilerimiz yerinde görerek ve uygulayarak eğitim alma fırsatı sağlamış olacak. Aynı zamanda farklı ülke ve kültürlerle tanışma, görme şansı yakalayacaklar. Günümüz eğitim fırsatları artmakta ve okul  olarak öğrencilerimize bu olanakları elimizden geldiğince ulaştırmak için çalışmaktayız. 14 gün sürecek eğitimlerin tüm giderleri  Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe edilmektedir. Eğitimler sonunda öğrencilerimizin almış oldukları eğitimler sertifikalanacaktır. Bu eğitim ileride öğrencilerimizin istihdam edilmesinde de önemli rol oynayacak ve onlar için olumlu bir kariyer  basamağı olacaktır. Eğitimler sonunda okullarına dönen öğrencilerimiz tüm eğitim çıktılarını arkadaşları ile paylaşarak projenin yaygınlaşmasını sağlayacaklardır” dedi.
Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden ise, “Projenin kabul edilmesinin İlçemiz çok güzel bir gelişme olduğunu belirterek, Öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili yurt dışında ne gibi çalışmaların yapıldığını yakından görmeleri adına bulunamayacak bir fırsattır. Yurtdışına seyahat imkânı belki de hiç bulamayacak öğrenciler, bu güzel proje ile böyle bir imkana kavuştular. Bu tür proje çalışmalarımızın devamını getireceğiz. İnşallah tüm öğrencilerimizi bu imkânlardan yararlandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri ve velileri de, böyle bir projeye katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ettiklerini kaydettiler. Öğrenciler ise, ilk defa  uçak  seyahati yapacaklarını ve bunun içinde ayrı bir heyecan olduğunu söyleyerek eğitimleri açısından çok önemli bir faaliyetin içinde olduklarını ifade edip eğitim sonunda alacakları sertifikaların çok önemli olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

blank
blank
İlyas Erbay tarafından
12 Ocak, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU GİDİŞİN SONU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Gelir eşitsizliğinde dünyadaki tüm ülkeler arasında; 7 inci sıradayız (şimdilik)
Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 206 ülke var.
Gelir eşitsizliğinde lider ülke Peru. Bu şekilde devam edersek, bir kaç yıla liderliği Peru’dan alırız.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir ülke haline geldik. Zenginle fakir arasındaki bu makas gün geçtikçe hızla açılıyor.

Nedir gelir adaletsizliği yada eşitsizliği?
Buna gelir dağılımı adaletsizliği de diyoruz, bu durum; oransal olarak az sayıda insanın, gereğinden fazla tüketim imkanına sahip olmasına, oransal olarak çok sayıda insanın da, temel ihtiyaçlarını dahi karşılama olanağından yoksun kalmasına neden oluyor.

Gelir Adaletsizliği; sosyal Adaletsizliğin yaygınlaşmasına, toplumsal huzurun bozulmasına yol açıyor.
Son 22 yılda, gerçekleşen ücret farklılıkları, gelir adaletsizliğinin nasıl derinleştiğini ve bunun toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını özetliyor. Gelir adaletsizliği sadece ekonomik bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal ve siyasi sonuçları olan büyük bir adaletsizliği karşımıza çıkarıyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik eğilimi, toplumun farklı kesimlerinin birbirinden kopmasına, sosyal tabakalar arasındaki uçurumun derinleşmesine ve ekonomik kaymaların hızlanmasına neden oluyor. Yaşamsal, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar için; en büyük hayalleri olan konut sahibi olmak ise artık imkansız hale geldi.
2002 yılında Türkiye’de konut sahipliği oranı %73 seviyesindeyken, 2024 yılına gelindiğinde bu oran yaklaşık % 20 düşerek %55 lere geriledi.
Üstelik TOKİ nin ucuz konut projelerine rağmen!

Eşitsizlikler uzun vadede toplumsal ve ekonomik kalkınmayı tehdit eder, yoksullukla mücadeleyi sekteye uğratır, insanların kendilerini değersiz hissetmelerine yol açabilir. Bunun sonucu olarak suç oranında, hastalıklarda ve çevrenin tahrip edilmesinde artış yaşanabilir.

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10 ‘unun gelirden aldığı pay % 56.7 Bu oran bizi gelirin en adaletsiz dağıtıldığı ülkeler arasına taşıdı.
Küçük bir azınlığın serveti her geçen gün hızla büyüyor.
Türkiye gelir adaletsizliğinde; Angola, Peru, Mozambik gibi ülkelerle aynı ligde yer alıyor.
Gelir paylaşımında dünyanın en eşitsiz ülkeleri arasında gösterilen ABD, Rusya, Suudi Arabistan’dan bile daha kötü durumdayız.
Yunanistan’da ülkenin en zengin % 10’unun gelirden aldığı pay yüzde 35 Bu oran Almanya’da yüzde 37 Bizde ise, yüzde 60’a dayanmış durumda

Ne kadar övünseniz azdır. Tebrik ediyorum.
Bunu nasıl becerdiğiniz ayrı bir yazı konusu. O’nuda daha sonra yazarız.
Bir yurttaş olarak uyarıyorum. Bu işin sonu hiç hayra alamet değil.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.