blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde bu yaz 13 bin 372 çocuk eğitim aldı

Samsun Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde düzenlenen yaz okulunda 13 bin 372 çocuk ve genç, bilim ve teknoloji eğitimlerinin yanı sıra sanat etkinlikleriyle dolu dolu bir yaz tatili geçirdi.
Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde düzenlenen yaz okulu bu yıl da çocukların ve gençlerin ağır ilgisine sahne oldu. 6 dönem halinde gerçekleştirilen yaz okulunda öğrenciler; yapay zekâ, yazılım, siber güvenlik, robotik kodlama üzere alanlarda uygulamalı eğitim aldı. Deney, müşahede ve açık hava etkinlikleriyle bilimle iç içe bir yaz tatili geçiren öğrenciler, unutulmaz anılar biriktirdi.

"Milli Teknoloji Atağı seyahatinde gençlerimizin yanındayız"
Yaz okuluna gösterilen ilgiden memnuniyetini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Çocuklarımız ve gençlerimiz yeni kuşak teknolojilerle tanışarak gözlemleyerek öğrendi. Bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırırken yeteneklerini de keşfettiler. Ulusal Teknoloji Atağı seyahatinde gençlerimizin her vakit yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Program kapsamında ailelere yönelik düzenlenen etkinliklerle, aile içi bağlantının güçlenmesine de katkı sağlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin