Bütçeden En Büyük Payı Milli Eğitim Aldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Aralık, 2016 14:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Bütçeden En Büyük Payı Milli Eğitim Aldı

İl Genel Meclisi Kasım ayında başladığı bütçe görüşmelerini tamamlandı. Bütçe 37 Milyon TL olarak bağlandı. Meclis Başkanı Ahmet Sözen, “Yapılan bütçe ile yapmış olduğumuz programların hayata geçirilerek hizmete dönüşmesinin sağlanması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Kasım ayında başladıkları bütçe görüşmelerinin tamamlandığını ve bütçenin 37 Milyon TL olarak bağlandığını söyledi.

Bütçeden en büyük payı her yıl olduğu gibi bu yılda Milli Eğitim Müdürlüğü alırken,  Meclis Başkanı Ahmet Sözen;  bütçe görüşmelerinin yoğun bir çalışma temposu içerisinde ve tüm ayrıntılar göz önünde bulundurularak yapılan bir çalışma olduğunu söyledi.

Kasım ayı içerisinde İl Özel İdaresinin 2017 Mali yılı bütçesini  Meclis üyeleriyle birlikte hazırladıklarının altını çizen İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen;   “Tabi yoğun bir çalışma temposu içerisinde ve tüm ayrıntılar göz önünde bulundurularak yapılan bir çalışma idi. Bu kapsamda toplumun tüm kesimlerinin kucaklanacağı bir bütçe olmasını meclis olarak azami gayret gösterdik.  Yapılan bütçe ile yapmış olduğumuz programların hayata geçirilerek hizmete dönüşmesinin sağlanması için elimizden gelen yıl içerisinde de tüm gayreti göstereceğiz.  Hazırlanan bütçe geçen yıla oranla 5 Milyon TL artırılarak hazırlanmış ve 37 Milyon olarak Karabük İl Özel İdaremizin bütçesi gerçekleştirilmiştir.  Bunun içerisinde Milli Eğitim hizmetlerine 5 Milyon 810 Bin TL, Kültür hizmetlerine 60 Bin TL, Sosyal Yardım hizmetlerine 12 Bin TL,  Sağlık hizmetlerine 500 Bin, Tarım hizmetlerine 303 Bin TL, Jandarma hizmetlerine 140 Bin TL, Emniyet hizmetlerine 40 Bin TL, Gençlik  ve Spor hizmetlerine Amatör Spor Kulüplerimizde kullanılmak üzere 80 Bin TL, İl Afet ve Acil Hizmetler Müdürlüğümüze 292 Bin TL ve İl Özel İdaresi Birimlerindeki Müdürlüklerimize de toplam 29 Milyon 762 Bin 500 TL ve toplamda 37 Milyon TL olarak bir bütçe gerçekleştirdik” dedi.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE  HİBE DESTEKLERİ VERİLECEK

Tarım Müdürlüğüne hibe desteklerine devam edeceklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen; “Tarım Müdürlüğümüze ayırmış olduğumuz bütçenin içerisinde Telli Sistem Bağ Üretiminize yüzde 50 hibe sağladık, Sertifikalı Buğday, Arpa ve  Tritikale tohumu alımı için yüzde 25 bir hibe tasarlandı. Kayın Mantarı üretimini geliştirmek için ve sebzeciliği geliştirme projemiz için yüzde 50 hibe, yem bitkileri projeleri için yüzde 25, Safran üretimi ile ilgili ayırmış olduğumuz bütçede yüzde yüz çiftçimize destek vermeyi planladık. Bunun dışında Arıcılık projeleri İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek  olan projelere yüzde 50 hibe vermeyi planladık.

Bu çalışmaları ve Kasım ayı boyunca yapmış olduğumuz tüm bütçe çalışmalarımızda başta sayın Valimiz olmak üzere bize katkı veren tüm Daire Müdürlerimize, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm İl genel Meclisi üyelerimize teşekkür  ediyorum. Hazırlamış olduğumuz bütçemizin İlimize, İlçelerimize ve köylerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonudaki fabrika yangini kontrol altina alindi 6nwm4CCf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Mehmetçik Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Filterteks firmasına ait endüstriyel tekstil ve filtre malzemeleri üretimi yapan fabrikanın depo ve ofis bölümüne henüz belirlemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın sırasında dumanları fark eden fabrika sahibi İ.Y. durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına almak için çalışma başlattı. Daha sonra bölgeye Kargı ilçesinden itfaiye ekipleri ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Çok sayıda ekip fabrika çevresinden ve fabrika içerisinden yangına müdahale etti. Ekiplerin uzun çabaları neticesinde yangın imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının büyük ölçüde söndürüldüğü fabrikada ekipler söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın haberini alan çalışanlar da duyar duymaz fabrikaya geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin