Karabük Postası tarafından
30 Kasım, 2016 07:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BÜ’de Türk dilinin dünü bugünü konuşuldu

BARTIN Üniversitesin de (BÜ) gerçekleştirilen ‘Geçmişten Günümüze Türk Dili ve Alfabe’ panelinde Türk dilinin Dünya dilleri arasındaki yeri değerlendirildi. Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafın dan ‘Geçmişten Günümüze Türk Dili ve Alfabe’ adlı bir panel düzenlendi. Panelin oturum başkanlığını yapan Edebiyat Fa kültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice, Türk dilinin dünü ile bu- günü arasında bir değerlendirme yaparak, “Türk dili çeşitli tartışmalar sonucunda ortaya çıkmış ve bugüne kadar gelmiştir. İlk günden bugüne ba- zı eksiklikler fark edilerek, çalışmalar yürütülmüş ve daha mükemmel hale getirilmiştir” dedi. Türk dili ile diğer diller arasında bir karşılaştırma da yapan Delice, “Türk dili dünya dilleri arasında düzenli ve sistemli bir dildir. Ancak tüm dillerde olduğu gibi Türk dilin de de bazı eksiklikler vardır. Alfabe bir araçtır. Tıpkı dilin kendisinin bir araç olduğu gibi. Aracımız ne kadar mükemmel olursa kendimizi ifade etmede o kadar başarılı olacağız” diye konuştu. Ardından panelde; Yrd. Doç. Dr. Nevnihal Bayar “Türk İnkılabından Sonra Türk Dilinde Görülen Gelişmeler”, Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal “Atatürk ve Dil İnkılabı”, Yrd. Doç. Dr. Tuna Beşen Delice “Günümüzde Türk Yazı Dillerinde Kullanılan Alfabeler” ve Arş. Gör. Dursun Ünüvar “Türklerin Kullandığı Alfabeler ve Alfabelerin Ses-Yazım İlişkisi Açısından İncelenmesi” adlı konuşmalarını yaptı. Etkinliğe, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Osman Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin