BÜ'de "SÜPERİLETKEN BOR" Konferansı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mayıs, 2016 08:10 tarihinde yayınlandı
0
0

BÜ’de “SÜPERİLETKEN BOR” Konferansı

BARTIN Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından “Süperiletken Bor” konu bir konferans düzenlendi. Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Süperiletken Bor” adlı etkinlikte geleceğin yakıtı olarak bilinen bor minerali anlatıldı. Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Demirel, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, “Süperiletken Bor” enerjisinin birçok alanda kullanılabileceğini belirtti. Demirel, “Etkinliğimizde bor madenin keşfinden son gelişmelere kadar yaşanan olaylardan bahsedeceğiz. Bor madeni geleceğimiz için ne kadar önemli, biz bu noktada ne yapabiliriz sorularına cevap aranmalıyız. Biliyorsunuz ‘Bor’ askeri amaçlar içinde kullanılabilen, stratejik öneme sahip bir yakıttır. Ülkemizde bu konuyla ilgili kapsamlı çalışmalar yapılmalı, elimizdeki imkânlar kullanılmalıdır” dedi. Arıdından konferansı veren Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer “Süperiletken Bor” konusunun 1911 yılında keşfedildiğini kaydederek, “Süperiletken Bor”da alanında eski yıllardan bugüne kadar araştırma yapan 11 Bilim Adamına Nobel ödül verildi. Süperiletken bor enerjisinin özelliği enerjiyi bir yerden bir yere naklederken enerji kaybının olmamasıdır. İkinci özelliği, manyetik alanı barındırmama özelliğidir. Bor şu an ABD, Çin ve Japonya’da, tonu 400 dolardan satılıyor. Bor madeni dünyada yüzde 72’lik bir oranla en fazla Türkiye’de var. Bor mineralinin gelecekte daha büyük önem taşıyacak. Dünyadaki tüm savaşların altında enerji olacak” diye konuştu. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Bartın Üniversitesi sergi alanında Fen Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan posterler de sergilendi. Moleküler biyoloji ve genetik alanında bilinmeyen ve yanlış bilinen konuların aktarıldığı sergide, 53 çalışma yer aldı. Sergiyi gezenler öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından bilgilendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin