Karabük Postası tarafından
18 Haziran, 2022 15:19 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.06.2022 07:54
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bu İşin Sorumlusu Kim ?

Karabük Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yolları son yıllarda sürekli olarak Karabük gündeminde yer alıyor. Ağır tonajlı araçların sürekli olarak kullandığı yolda yeni başlayan çalışmada parke kullanılması OSB yolunda parkeden yol olur mu yoksa baştan yapılan ve  paraların boşa harcanacağı bir çalışma mıdır tartışmalarını da beraberinde getirdi. YAPILMADAN YİNE BOZULDU Karabük Organize Sanayi Bölgesinin bozuk olan yollarının yeniden yapılmaya başlanmasına rağmen,  yolun tamamen yapılmadan yeniden bozulması adeta insanlara pes dedirtti.  Genellikle yüksek tonajlı araçların kullandığı yolun parke döşenerek yapılması tepkilere neden oluyor. Parke çalışması yapılmaya başlanılmasıyla birlikte daha üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen parke döşenen yoldan ağır tonajlı araçların geçmesi nedeniyle, kırılan parkelerin yolu daha da kötü hale getirdiği görüldü. Ödeneği Bakanlık tarafından verilen ve aynı zamanda parke döşenerek tamir edilen  Karabük Organize Sanayi Bölgesinin yoluna harcanan paraların boşa gittiği belirtiliyor. Bakanlığın parke ısrarında bulunmasına bir anlam verilemedi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan çevreler “Yollar yapılmadan yine bozuldu. Hangi akla hizmet ederek, bu şekilde yollar yapılıyor. Kaldı ki ağır tonajlı araçların kullandığı bu yol parke taşı ile yapılıyor. Bunu bırakın işini bilen birine sormayı, yoldan geçen bir vatandaşa veya bu yolunu kullanan şoföre dahi sorsak, bunun böyle olmayacağını söyler. Bakanlık, buranın böyle yapılmaması için belirtilen görüşleri hiç ciddiye almamış. Buraya harcanan paralar hepimizin parası. Milli servet, keşke yapılan itirazı göz önüne alıp, bu şekilde yolun yapılmasına başlamasalardı. Burası gezi yolu değil, sürekli ağır tonajlı araçların kullandığı bir yol. Yol yapımı bitmeden  yapılan kısımlar zaten bozuldu, şimdi bunun sorumlusu  müteahhit mi  yoksa müteahhide bu yolu yaptıran kurum mu ? " dediler. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin