blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da kaçak sigara operasyonu: Binlerce kaçak ürün ele geçirildi

Bolu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları, tarafından sigara kaçakçılığına yönelik düzenlediği operasyonda çok sayıda kaçak gereç ele geçirdi.
Edinilen bilgilere nazaran, Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları tarafından kaçakçılıkla çaba kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda kıymetli bir operasyona imza atıldı. Narkotik dedektör köpeği yardımıyla belirlenen bir adrese düzenlenen baskında, 14 bin 780 adet içi tütünle doldurulmuş makaron ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kuşkulu gözaltına alındı. Ayrıyeten, yol denetim ve arama faaliyetleri sırasında kuşkulu görülen bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi. Bu olayla irtibatlı olarak 4 kişi gözaltına alındı.
Operasyonlarda yakalanan 5 kişi hakkında, "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Uğraş Kanunu’na muhalefet" cürmünden isimli süreç yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin