Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2016 07:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEÜ Fas eğitim fuarının yıldızı oldu

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) 9-15 Kasım tarihleri arasında Fas Uluslararası Eğitim Fuarına katıldı. Dünyanın pek çok ülkesinden (Amerika, İngiltere, Rusya, Hindistan, Malezya, İspanya, Kıbrıs) üniversitelerin yer aldığı fuarda Türkiye'den katılan üç üniversiteden biri BEÜ oldu. Üç ayrı şehirde on farklı okulda gerçekleştirilen fuarlara ilgi ise oldukça büyüktü. Türk kültürüne ve Türk insanına karşı ilgili olan Faslı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören BEÜ standında öğrencilere BEÜ’nün eğitimdeki kalitesi ve uluslararası öğrencilerine sunduğu imkanlar anlatıldı. Fuara öğrencilerin velileri de ilgi gösterdi. Öğrencilerin sorularının yoğunlaştığı branşlar arasında tıp, diş kimliği, eczacılık, mimarlık ve mühendislik, iktisat ve uluslararası ticaretle konservatuvar bulunuyor. BEÜ temsilcileri öğrencilerin Türkiye'ye gösterdikleri yoğun ilgi ve sevginin kendilerini mutlu ettiğini, özellikle Türkiye'de okumak isteyen öğrencilerin Türk dizilerini izleyerek öğrendikleri Türkçeyle kendilerini karşılamalarından çok etkilendiklerini belirttiler. Öğrencilerin Türkçe öğrenmeyi ve Türkiye’de okumayı çok istediklerini ifade eden Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Okşan Dağlı şunları söyledi: “Faslı öğrenciler Üniversite mizde bir yıl Türkçe hazırlık okuma imkanı olduğunu öğrendiklerinde çok memnun oldular. Üniversitemizin mastır ve doktora programlarından de faydalanabilecekleri öğrenen gençlerin programlara ilgisi büyüktü. Fuarlarımız son derece verimli geçti.” Eğitim Fuarlarının uluslararasılaşma çalışmalarına katkısının önemli olduğunun altını çizen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Üniversitemiz uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Dünya’nın değişik bölgelerinde olduğu gibi Avrupa Birliği ülkelerinde önemli çalışmalar yürütmektedir. Uluslararası işbirliklerine verdiğimiz önem neticesinde uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi sayılarımızda önemli artışlar sağlanmış ve 2016 itibariyle uluslararası öğretim üye sayımız 13 farklı ülkeden 27 olmuştur. Eğitim fuarlarının ve çalışmalarımızın katkılarıyla uluslararası öğrenci sayımızın kısa zamanda daha da artacağını umuyorum. Bu vesileyle uluslararası çalışmamızın en önemli ayağı olan uluslararası öğrencilerin üniversitemizde okumasındaki katkılarından dolayı Uluslararası Öğrenci Ofisine, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğüne ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
31 Ocak, 2026 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AK Parti Batı Karadeniz Strateji Toplantısı Karabük’te

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenecek Batı Karadeniz Bölge Strateji Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş’ün teşrifleriyle Karabük’te gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek program kapsamında, bölge teşkilatlarının katılımıyla strateji toplantıları ve çalıştaylar düzenlenecek. Program, pazar günü yapılacak değerlendirme toplantılarının ardından sona erecek.

Toplantıya Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Kastamonu, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat illerinden gelecek teşkilat mensupları katılacak. Program kapsamında 10 ilin il başkanları, 109 ilçenin ilçe başkanları, il koordinatörleri ve teşkilat başkanları Karabük’te bir araya gelecek.

Bölge Strateji Toplantısı çerçevesinde, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Batı Karadeniz Bölge Başkanı Mücahit Yılmaz tarafından “AK Parti Teşkilat ve Siyaset Anlayışı” başlıklı sunum gerçekleştirilecek. Teşkilat Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız, “Lider, Fikir ve Teşkilat Eğitimi” başlıklı eğitim programıyla teşkilat mensuplarına hitap edecek. Teşkilat Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı ise “Siyasal İletişim” konulu eğitim verecek.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Batı Karadeniz Bölgesi’nden gelecek teşkilat mensuplarını Karabük’te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirterek, bu toplantıların teşkilatların sahadaki koordinasyonunu güçlendirmesi ve ortak akılla belirlenecek stratejilere katkı sunması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin