Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2016 08:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BÜ BESYO’ya rekor başvuru

BARTIN Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na (BESYO) bu yıl alınacak 400 öğrenci için 2 bin 27 başvuru yapıldı. Başvuru yapanlar arasında 67 millî sporcu da yer aldı. Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) özel yetenek sınavlarına rekor düzeyde başvuru yapıldı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ile Spor Yöneticiliği Bölümlerine 3 bin 661 erkek, 846 bayan ve 177 milli sporcu elektronik ortamda başvurdu. 4 ayrı bölüme toplam 400 kontenjanın ayrıldığı BESYO’da, 67’si milli sporcu olmak üzere 2 bin 27 kişi özel yetenek sınavlarına katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek şahsen başvuru yapan adayların özel yetenek ve koordinasyon sınavları 27-30 Ağustos tarihleri arasında Bartın Üniversitesi BESYO Spor tesisleri ve Bartın Atatürk Stadında yapıldı. Özel yetenek sınavlarında adaylar ilk olarak futbol, basketbol, hentbol, voleybol, atletizm, güreş, karate, tekvando, bocce, badminton ve halk oyunları branşlarında sınava girdi. Bu sınavdan 50 puan ve üstü alanlar koordinasyon sınavında belirlenen parkurlardan geçerek mesafeyi en hızlı şekilde tamamlamak için ter döktü. 15 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı da olan yüksekokulda, sınavlarda başarılı olan adaylar 15-19Ağustos tarihleri arasında kesin kayıt yaptıracak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hamsi revaçta

Samsun’da havaların soğumasıyla birlikte kilosu 150 TL’ye çıkan hamsi, vatandaşlar tarafından rağbet görmeye devam ediyor.
Karadeniz’in incisi hamsi, bu sezon hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de avlanan hamsinin fiyatı artarken, Samsun’da vatandaşların ilgisi azalmadı. Sezona bollukla başlayan ve bir dönem kilosu 50 liraya kadar gerileyen hamsi, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün 150 liradan satılıyor. Balıkçılar ise fiyat yükseldikçe talebin artmasını "ilginç ama sevindirici" olarak değerlendiriyor.
Balık fiyatlarının genel olarak uygun seyrettiğini belirten balık satıcısı Yaşar Köse, soğuk havaya rağmen tezgâhlarda hareketliliğin sürdüğünü söyledi. Sezon başında hamsinin bol olması nedeniyle fiyatların çok düştüğünü hatırlatan Köse, hava şartlarının değişmesiyle birlikte fiyatın yükseldiğini ancak buna rağmen satışların artarak devam ettiğini ifade etti. Köse, barbunun 100, mezgidin 150, istavritin ise 120 liradan alıcı bulduğunu, balığın hâlâ et ürünlerine göre çok daha ekonomik olduğunu vurguladı.
Hamsinin pahalıyken daha fazla ilgi gördüğünü dile getiren Köse, 50 liradan satıldığı dönemde hamsinin yeterince rağbet görmediğini, bugün ise 150 liraya rağmen yoğun talep olduğunu kaydetti. Öğle saatlerine kadar onlarca kasa hamsi sattıklarını belirten Köse, akşam saatlerine kadar bu sayının daha da artmasını beklediklerini ifade etti. Hamsinin yavaş yavaş karasularını terk ettiğine dikkat çeken Köse, mevcut fiyatın yüksek olmadığını, birkaç kilo hamsiyle kalabalık bir ailenin doyabildiğini ve balığın her zaman daha ekonomik bir seçenek olduğunu dile getirdi.
Vatandaşlar da Samsun’da her bütçeye uygun balık bulabildiklerini, özellikle hamsinin sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ettiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin