Bayanlardan SYM Kursları ile Ev Ekonomisine Katkı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Aralık, 2016 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayanlardan SYM Kursları ile Ev Ekonomisine Katkı

Karabüklülerin beceri kazanmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Karabük Belediyesi tarafından açılan Sosyal Yaşam Merkezleri kurslarına yoğun ilgi devam ediyor.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda, aile ekonomisine katkı sağlayıcı ve insanlara el becerisi kazandıran kursların açılmasına önem verdiklerini belirten Başkan Vergili; “Belediyenin açtığı meslek kursları ile bayanlar ev ekonomisine katkı sağlıyor, yarınlara daha umutlu bakıyor.  Ev dışında bir dünya kurmak ve ev hanımlarının kendilerini topluma yararlı hissetmelerini sağlayacak imkânlar hazırlıyoruz. Bugün gelinen noktada Sosyal Yaşam Merkezlerine hobi olarak gidilen bir kurs olmaktan ziyade aynı zamanda insanların meslek sahibi olduğu ve aldığı eğitim sonucunda insanların hobi olarak yaptığı çalışmalarını meslek haline getirdiği, çalışmalarıyla ev hanımlarımızın girişimciliğe ilk adımlarını attığı, her mahalleye yaptığımız Sosyal Yaşam Merkezleri, sanatların yaşatıldığı bir eğitim merkezi haline geldi” ifadelerini kullandı.

Sosyal Yaşam Merkezlerinde eğitim alan kursiyerler ise; “Belediyemizin yaptığı Sosyal Yaşam Merkezleri sayesinde evde boş oturmaktan ziyade eve bir katkımız oldu. Ev hanımları evde oturup kalmasın. Böyle güzel projeler ayağımıza kadar geldi. Belediye bizlere imkân sundu. Bizlerde buraya gelip bir şeyler öğreniyoruz. Bu anlamda ailemize de katkıda bulunuyoruz, destek oluyoruz. Burada ortamda çok güzel, öğretmenlerimizde sağ olsunlar bizlere destek veriyor. Bu anlamda bizlere katkı sunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye teşekkür ederiz” dediler

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin