Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse 5 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerle alakalı bilgilendirmede bulundu.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 2019-2024 yılları arasında tarihi kente kazandırılan yatırım ve hizmetleri değerlendirmek üzere toplantı düzenledi. Leyla Dizdar Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, siyasi parti temsilcileri, dernek, oda, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Başkan Köse göreve geldiği günden bu yana tarihi ve kültürel mirası korumak ve tanıtmak, sosyal belediyecilik anlayışıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri desteklemek, altyapı, ulaşım, temizlik, park ve bahçeler, çevre ve şehircilik alanlarındaki projeleri görsel sunum eşliğinde katılımcılara anlattı.
Safranbolu Belediyesinin yıllık gelirinin 650 milyon lira, borcunun 20 milyon liraya düşürülmesinde kredi kullanarak borçlanmak yerine şantiyelerde yapılan ahşaptan, metale, asfalttan seraya kadar gerçekleştirdikleri üretimler sayesinde ortaya çıktığını aktaran Köse, şeffaf bir belediyecilik sergilediklerini kaydetti.
Program yapılan ile sona erdi.


Başkan Köse 5 yıllık hizmetlerini anlattı
Özgür Özel Senaryosu Dengeleri Değiştiriyor Ankara Kulisleri Hareketlendi
SONAR Araştırma’nın Mayıs 2026 tarihli “Türkiye’nin Tercihleri” anketi siyaset gündemine damga vurdu. Araştırmada seçmene iki farklı genel seçim senaryosu sunulurken, ortaya çıkan sonuçlar siyasi dengelerin nasıl değişebileceğine dair dikkat çekici veriler ortaya koydu.
Anketin en çok konuşulan bölümü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yeni bir siyasi parti kurarak seçime girmesi ihtimali üzerine hazırlanan senaryo oldu. Katılımcıların bu varsayım üzerinden verdiği yanıtlara göre, Özgür Özel liderliğindeki yeni parti yüzde 32,7 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Bu senaryoda AK Parti yüzde 27,1 ile ikinci sıraya gerilerken, CHP’nin oy oranının yüzde 6,4’e düşmesi dikkat çekti.
Özgür Özel’in yeni parti kurduğu senaryoda oy dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
- Özgür Özel’in Yeni Partisi: %32,7
- AK Parti: %27,1
- MHP: %8,8
- DEM Parti: %8,3
- İYİ Parti: %8,2
- CHP: %6,4
- Zafer Partisi: %2,5
- Anahtar Parti: %2,1
- Yeniden Refah Partisi: %1,1
- Büyük Birlik Partisi: %1,0
- Diğer: %1,8
Araştırmanın ikinci bölümünde ise seçmene, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olduğu mevcut siyasi tablo üzerinden tercihleri soruldu. Bu senaryoda AK Parti yüzde 30,3 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 13,1 ile ikinci sıraya yerleşti. DEM Parti ve İYİ Parti’nin CHP’ye oldukça yakın oranlara ulaşması dikkat çekti.
Mevcut durum senaryosunda ortaya çıkan oy oranları ise şöyle:
- AK Parti: %30,3
- CHP: %13,1
- DEM Parti: %13,0
- İYİ Parti: %12,7
- MHP: %10,7
- Zafer Partisi: %5,6
- Anahtar Parti: %4,4
- TİP: %2,7
- Yeniden Refah Partisi: %1,3
- Büyük Birlik Partisi: %1,2
- Diğer: %5,0
Anket sonuçları, CHP içindeki liderlik ve değişim tartışmalarının seçmen davranışları üzerindeki olası etkilerini ortaya koyarken, Ankara kulislerinde de geniş yankı uyandırdı.


