blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ekim, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ’den öğrencilere ‘Hoş Geldiniz’ şenliği

öğretim periyoduna coşku içinde başladı.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte, öğrencilerin üniversite hayatına ahenk sağlamasını kolaylaştırmak ve öğrenci topluluklarını tanıtmak gayesiyle "Hoş Geldiniz" şenliği düzenlendi. Sıhhat Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile BARÜ Öğrenci Kurulu Başkanlığının tertibiyle Kutlubey Yerleşkesi gölet alanında gerçekleştirilen aktifliğe öğrenciler ağır iştirak gösterdi.
Şenlik kapsamında kurulan stantlarda öğrenci toplulukları, faaliyetlerini ve gayelerini anlatarak yeni üyeleriyle bir ortaya geldi.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, aktiflikte öğrencilerle buluşarak heyecanlarına ortak oldu. Stantları gezerek öğrencilerle sohbet eden Rektör Akkaya, gençlerin eğitim süreci boyunca toplumsal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde yer almasının kıymetine dikkat çekti. Aktifliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Said Ceyhan da katıldı. Ayrıyeten klasik hâle gelen pilav ikramı da yapıldı.
Gündüz saatlerinde çeşitli etkinliklerle şenliğin keyfini çıkaran öğrenciler, akşam saatlerinde ise konserler ve DJ performanslarıyla doyasıya eğlendi. Erbil Pektezel ve Parthania Band konseriyle başlayan müzik programı, Ekrem Örgel’in sahne performansı ve DJ Recep Demiroğlu’nun gösterisiyle sona erdi.
Gün uzunluğu süren şenlik, BARÜ’lü öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin