Bartın'da Tüfe Yüzde 0,39 Arttı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2016 08:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da Tüfe Yüzde 0,39 Arttı

BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu, Zonguldak Bölge Müdürlüğü verilerine göre Bartın, Zonguldak, Karabük ve illerinin dahil olduğu bölgede mayıs ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,39 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Zonguldak Bölge Müdürlüğü 2016 yılı Mayıs ayı ‘Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Bartın, Zonguldak, Karabük ve illerinin dahil olduğu bölgede tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,39 arttı.Ülke genelinde ise Tüketici Fiyat Endeksi TÜFE’de (2003=100) 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,15, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,58 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,71 artış gerçekleşti. Aylık en yüksek artış yüzde 8,04 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin