Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2016 07:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da ORYANTİRİNG Günü Etkinliği Düzenlendi

BARTIN 'da Dünya Oryantiring Günü ve 10 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü dolayısıyla Balamba Tabiat Parkı'nda Dünya Oryantiring Günü Şenliği düzenlendi. Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından birçok ilde düzenlenerek rekor katılımın amaçlandığı etkinlik Bartın’da da Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı. Etkinlikte 50’ye yakın genç oyuncu ellerinde ki haritalar sayesinde Balamba Tabiat Parkında belirlenen noktaları bulmaya çalıştı. Oyunda ayrıca 10 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü dolayısıyla da her bir hedef noktasına isim olarak nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan kuş türlerinin isimleri verildi. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Uluslararası Oryantring Federasyonunun Dünya Oryantring Günü olarak ilan ettiği proje çerçevesinde yapılacak Oryantring Şenliğine Şube Müdürlüğümüzce Balamba Tabiat Parkı’nda ev sahipliği yapıldı. Ayrıca Şube Müdürlüğümüz tarafından 2015-2016 eğitim öğretim ortaokul öğrencilerine biyolojik çeşitlilik, sulak alanlar, biyokaçakçılıkla mücadele ve doğa koruma konularına ilişkin eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Eğitimde öğrencilerin başta Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı olarak çalışan Kurumumuzu tanımaları sağlanmış olmakla birlikte çalışma konularımız ve alanlarımız ile ilgili bilgiler verilmektedir. Öğrencilerin biyolojik çeşitlilik ve doğa koruma hakkında meraklarını uyandırmak, ilgilerini çekebilmek ve bu vesileyle onları bu konularda çalışmalar yapmaya veya kendileri ve dolayısıyla ailelerinin yaşamlarında doğa korumaya yönelik aktiviteler kazandırmak amaçlanmaktadır” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karayolunda çiftetelli oynadılar cezayı yediler

DÜZCE(İHA) – Düzce’de karayolu kenarında araçları park ederek müzik açarak yolda çiftetelli oynayan gençlerin ehliyetlerine el konuldu 24 bin 895 TL cezai süreç uygulandı.
Düzce’nin Gümüşova ilçesi D100 Karayolunda 5 araç şoförü araçlarını yol kenarına park ederek müzik açıp yolda oynamaya başladı. İmajların toplumsal medyada paylaşılmasının akabinde Düzce Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı takımlar harekete geçti. Polis takımları karayolunda uygunsuz biçimde parklanma yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araçların olduğu manzaralara istinaden yapılan incelemelerde, ihlali gerçekleştiren 5 araç sürücünü tespit etti. Tespit edilmiş araç şoförlerine Karayolları Trafik Kanunun türlü hususlarını ihlalden toplam 24 bin 895 idari trafik cezası uygulandı. Ayrıyeten, şoförlerin sıhhat raporu alınana kadar şoför evraklarına de el konuldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.