Karabük Postası tarafından
22 Ekim, 2016 08:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da ata sporu okçuluğa ilgi artıyor

BARTIN ’da ata sporu okçuluğa gönül veren Kemankeşler grubu, merak eden herkesi atış yapmaya davet etti. Bartın’da ata sporu okçuluk ilgi görüyor. Onlarca genç okçuluğu öğrenmek için çaba sarf ediyor. Okçuluğun ata sporu olduğuna dikkat çeken Kemankeşler üyesi Fatih Öztürk, "Biz kemankeşler grubu olarak atalarımızdan gelen ve unutulan peygamber sünneti okçuluğu Bartın’da yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Valimiz ve gençlik spor il müdürümüzün destekleri ile haftada 2 gün bu salonu bize tahsis ettiler ve atış yapıyoruz. Okçuluğu merak eden ve öğrenmek isteyenleri gençlik merkezimize atış yapmak için bekliyoruz. Biz de atalarımızdan kalan bu mirası devam ettirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda okçuluk peygamber sünneti olduğu için peygamberimizin sünnetini de ifa etmeye çalışıyoruz" dedi. Hüseyin Yaman ise okuçulukta bir diğer amaçlarının, ülkemizdeki milli okçuluk sporumuza katkı sağlamak ve genç nesilleri buraya çekip olimpik okçuluğa sporcu hazıralamak olduğunu belirtti.Geleneksel okçuluk tarihte av olarak çıkmış daha sonra düşmanı vurmaya ve tahrip etmeye yönelik bir savaş sanatı olduğunu ifade eden Caner Menderes, "Biz okçuluğu Bartın’da geliştirmeye çalışan bir ekibiz ve elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Kemankeşler grubu, atış yapmak isteyenleri haftada 2 gün akşam saatlerinde Ömer Tepesinde bulunan gençlik merkezine davet ederek, ön temel eğitimin ardından atış yapabileceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alevlerin küle çevirdiği fabrika içerden görüntülendi

Düzce’de strafor fabrikasında çıkan yangın 2.5 saatlik çalışma ile söndürülürken, alevlerin küle çevirdiği fabrika içerden görüntülendi.
Düzce’de bir strafor fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin yaklaşık 2,5 saat süren yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının ardından fabrikada büyük çapta hasar meydana gelirken, alevlerin küle çevirdiği üretim alanları içerden görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüyerek fabrikanın büyük bölümünü sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve emniyet ekipleri sevk edildi. Strafor malzemenin yanıcı yapısı nedeniyle alevlerin hızla yayılması, söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Ekipler, yangının çevredeki alanlara ve bitişiğindeki tesislere sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları uzun süre devam etti.

Küle dönen fabrika içerden görüntülendi
Yangın sonrası fabrikada oluşan hasar fabrika içerisinden kayda alındı. Görüntülerde üretim alanlarının tamamen kullanılamaz hale geldiği, makinelerin eridiği ve fabrikanın büyük bölümünün küle döndüğü görüldü. Yangınla ilgili can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yangının çıkış nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin